Prima pagină Călătorii În lume Italia 2011

Italia 2011

Pe unde am fost

Mesaj necitit 24 Oct 2011, 01:05
Gladiator

Hop si eu pe aici...... :) ....sa scriu ceva din micul concediu ....care este acum spre sfarsit..... :((
Plecati din Bucuresti-Baneasa.....catre Roma -Ciampino...ajunsi acolo la 8.50 ora lor- diferenta fata de Romania 1 ora.Am calatorit cu autocarul pana la Gara Termini - cea mai mare gara din Roma - si de acolo inca 2 ore de mers cu trenul pana la Orbittelo...am fost asteptati ...si am mai mers cam 1/2 ora pana la destinatie...Porto Ercule un fel de comuna....asa zic ei.....asta a fost prima zi adica 18.10 2011
Zilele de 19,20 10 2011....au fost de vizitare numai la Roma....Vatican...Piata Spaniei....Piata Venetiei..... facut poze si mici filmulete,umblat prin magazine, mancat piza si baut bere .....ziua pana pe la ora 16.....si apoi cand ajungeam acasa se continua cu masa de seara gratar si vin din productia proprie .
Zilele de 21,22 10 2011....au fost vizitata zona unde locuim...Orbitelo......Porto Ercule......Porto S. Stefano......zona turistica, centrul vechi, portul turistic.....cu multe ambarcatiuni ..mari si mici
Ziua de 23 10 2011......am fost la Pisa.....sa vedem daca cade turnul ala .... :))

......pe scurt cam asa am vizitat......dar am sa revin cu poze si ceva comentarii... f:1

O seara placuta va doresc..... :ymhug:

Mesaj necitit 24 Oct 2011, 01:18
Dannyboy Avatar utilizator
Site Admin
Site Admin

Mesaje: 5683
Localitate: Bucuresti
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1,6/115 CP
Combustibil: Motorina
Anul fabricaţiei: 2007
Status: Urăsc jigodiile!

Bravo voua! Ma bucur pentru voi. Abia astept sa vad pozele.

Mesaj necitit 24 Oct 2011, 09:02
eco_ionut Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 1375
Localitate: Bucuresti
Tipul: Logan
Capacitatea cilindrică: 1,5l
Combustibil: Motorina
Anul fabricaţiei: 2006

Foarte frumos. Acuma sa vedem si niste poze ca Roma nu am vazut-o pana acuma.

Mesaj necitit 24 Oct 2011, 10:26
Ima Avatar utilizator
Membru Argint
Membru Argint

Mesaje: 582
Localitate: Bucureşti
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1,6
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008

Super!!! Asteptam sa vedem pozele!!!

Mesaj necitit 24 Oct 2011, 17:33
Gladiator

Salutam..... hiiiiiii .....cu respect .....netul asta de aici face figuri.......am deja un card de 4 giga de poze si filmulete plin....am trecut la al 2 lea tot de 4 giga..... :)

....maine se incheie micul sejur in Italia...... :((

....o zii placuta va doresc...... :-H

Mesaj necitit 25 Oct 2011, 14:06
eco_ionut Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 1375
Localitate: Bucuresti
Tipul: Logan
Capacitatea cilindrică: 1,5l
Combustibil: Motorina
Anul fabricaţiei: 2006

Drum bun!

Mesaj necitit 28 Oct 2011, 21:21
Gladiator

VATICANUL
Un obiectiv turistic important, cea mai mica tara din lume, Orasul Vatican ocupa o suprafata de 0.44 km patrati si serveste drept centru spiritual pentru milioane de credinciosi romano-catolici din intreaga lume.

Orasul Stat asa cum este deseori numit, Vaticanul este resedinta pentru aproximativ 800 de locuitori, insa nici unul dintre ei nu este rezident permanent. Populatia acestei zone micute din jurul Basilicii San Pietro este compusa din preoti, calugari, gardieni, demnitari de rang inalt si bine-inteles tot aici se gaseste si cel mai de seama locuitor, Papa.Orasul Vatican nu a fost mereu atat de mic. La mijlocul secolului al XIX-lea, Statul Papal avea o suprafata de peste 44000 de km patrati. In anii urmatori, in urma eforturilor pentru unificarea Italiei, majoritatea statelor care existau au devenit parte ale Italiei. Puterea Papei a fost restransa si teritoriul Statului Papal a fost restrans la dimensiunile Vaticanului. In 1929, Tratatul de la Lateran a oferit Vaticanului autonomie si a delimitat in mod oficial aceasta zona care atrage astazi milioane de turisti anual. Orasul Stat al Vaticanului este aparat de propria sa armata, Garda Elvetiana.

Turistii din Vatican sosesc prin Piata San Pietro. Aceasta piata este un obiectiv turistic din Roma pe care nimeni n-are trebui sa-l rateze, indiferent de convingerile religioase. Piata San Pietro a fost proiectata de Bernini in timpul pontificatelor lui Alexandru VII si Clement IX. Vizitatorii acestei piete superbe, sunt inconjurati de doua randuri de coloane cu 284 de coloane aranjate in patru randuri, in varful carora exista 140 de sfinti.

In centrul pietei, se gaseste un obelisc egiptean cu o inaltime de peste 25 de metri, adus in Roma de Caligula de la Heliopolis, in Delta Nilului. De-o parte si de alta a obeliscului exista doua fantani. Mii de oameni se aduna in aceasta piata pentru a auzi discursurile si binecuvantarile Papei sau pentru a participa la slujbe, mai ales la sarbatorile importante romano-catolice, cum ar fi Pastele sau Craciunul.

Basilica San Pietro, bijuteria coroanei Orasului Vatican, este cea mai importanta biserica din lume. Piatra de temelie a acestei biserici a fost pusa acum mai bine de 500 de ani, in 1506. Altarele si monumentele din interiorul bisericii sunt prea numeroase pentru a fi enumerate iar turistii, chiar si cei care nu sunt in mod special atrasi de arta, sunt fascinati de interiorul mirific al bisericii. Domul basilicii poate fi accesat cu ajutorul unui lift pana la acoperis, apoi exista inca 323 de trepte care va pot duce spre locul de unde poate fi admirata cea mai spectaculoasa priveliste a orasului Roma.

Apartamentele papale se gasesc si ele tot aici, ca si muzeele Vaticanului, ce gazduiesc cele mai mari si valoroase colectii de arta din lume. Un tur al muzeelor este imperios necesar pentru orice turist care ajunge sa viziteze Vaticanul.


POZE ......http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... 1QQtppZZ20

......http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... 2QQtppZZ20

Mesaj necitit 28 Oct 2011, 21:44
Gladiator

PIATA SPANIEI (Piazza di Spagna).
Piazza di Spagna este unul dintre cele mai populare locuri din Roma si in acelasi timp un loc foarte placut ochiului. Combinatia unor scari monumentale – celebrele trepte spaniole, cu un obelisc si o biserica atrage o multime de fotografi si turisti in aceasta piata.

In Piata Spaniei se gaseste o biserica franceza (Trinita dei Monti) in varful unui deal unde se poate ajunge urcand pe o scara foarte lunga, cunoscuta sub numele de Scalinata della Trinita dei Monti sau Treptele Spaniole. Ideea de a lega biserica de piata a aparut in secolul al XVII-lea, cand francezii au proiectat si o statuie a Regelui Ludovic al XIV-lea la capatul scarilor. Opozitia papala a facut ca planurile sa fie amanate pana in 1723, cand treptele monumentale au fost construite fara statuia regelui. Papa l-a angajat pe arhitectul italian Francesco de Sanctis care a prezentat un proiect ce i-a multumit atat papalitatea cat si pe francezi.Scara foarte eleganta este formata din 137 de trepte impartite in 12 sectoare diferite. Scara este deosebit de frumoasa in luna mai cand este decorata cu azalee. Treptele sunt in general foarte aglomerate; atrag atat turisti cat si localnici care le folosesc ca loc de intalnire.

La baza Treptelor Spaniole se gaseste Piazza di Spagna. Piata lunga si triunghiulara este numita dupa ambasada Spaniei pe langa Papa de la Roma. In secolul al XVII-lea, zona din jurul ambasadei era chiar considerata teritoriu spaniol.

Fontana della Barcaccia.
La sfarsitul treptelor se gaseste Fontana della Barcaccia, o fantana sobra comandata de Papa Urban al VIII-lea si proiectata de Gian Lorenzo Bernini. Design-ul, o mica barca, a fost inspirat de iesirea din matca a raului Tibru din anul 1598, cand o mica barca a ramas aici dupa ce apele s-au retras.

Trinita dei Monti.
Aceasta este o biserica franceza foarte frumoasa situata pe un deal in apropierea unei mici piatete numita tot piata Trinita dei Monti. De aici turistii se pot bucura de o foarte frumoasa priveliste a orasului Roma. La sfarsitul secolului 15, numai o mica capela exista pe acest deal. In 1495, Regele Frantei, Ludovic al XII-lea, a poruncit ridicarea unei noi biserici care sa inlocuiasca capela. Constructia a inceput in anul 1502 si s-a prelungit pentru mai multe decade. A fost finalizata de Papa Sistus al V-lea in anul 1585. Biserica gotica cu o fatada renascentista are doua turnuri cu clopote. In interior mai multe picturi decoreaza diferitele capele. Printre ele se gasesc si doua lucrari ale lui Daniele da Volterra, un elev al lui Michelangelo. Localizarea sa in apropierea Treptelor Spaniole fac din aceasta biserica un obiectiv turistic important din Roma. Obeliscul din fata bisericii a fost initial plasat in Gradinile lui Sallus. In 1788 a fost mutat la cererea Papei Pius al VI-lea. Hieroglifele de pe obelisc au fost copiate de pe obeliscul din Piazza del Popolo.

Colonna dell'Immacolata.
In partea sud-estica a pietei se gaseste Colonna dell'Immacolata. Aceasta a fost ridicata in anul 1857 pentru a celebra dogma conceperii imaculate. Columna a fost gasita in anul 1777 sub o manastire. Astazi in varful columnei se gaseste si o statuie a Fecioarei Maria.


.....POZE .......http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... artea%202/

Mesaj necitit 28 Oct 2011, 22:14
Gladiator

FONTANA DI TREVI
Fontana di Trevi este cea mai cunoscuta si probabil cea mai frumoasa fantana din intregul oras Roma. Acest monument impresionant domina micuta piata Trevi situata in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capatul unui apeduct construit in anul 19 i. Ch. ce se numeste Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20km departare de Roma) si aprovizioneaza fantanile din centrul istoric al Romei cu apa.

In 1732, din ordinul Papei Clement al XII-lea, a fost angajat Nicola Salvi pentru a ridica o fantana mare in Piata Trevi. Mai existase un plan de constructie al unei astfel de fantani dupa un proiect de Bernini care fusese amanat in urma cu un secol dupa moartea Papei Urban al VIII-lea. Salvi si-a construit capodopera pe baza vechiului proiect al lui Bernini. Constructia monumentalei fantani baroce a fost finalizata abia in anul 1762.Figura centrala a fantanii Trevi este Neptun, zeul marii, care se afla intr-un car de lupta ce are forma unei scoici, tras de doi caluti de mare. Unul dintre cai este naravas iar celalalt este calm si supus. Acestia simbolizeaza dispozitia fluctuanta a marii.

La stanga lui Neptun se gaseste o statuie ce reprezinta abundenta, iar cea din dreapta reprezinta sanatatea perfecta. Deasupra sculpturilor se gasesc basoreliefuri, unul din ele infatisand-o pe Agripa, fata dupa care a fost denumit apeductul.

Apa de pe fundul fantanii reprezinta marea. Legenda spune ca cel ce arunca o moneda in apa se va intoarce la Roma. Aceasta moneda trebuie aruncata peste umar cu spatele la fantana.

POZE.......si un mic filmulet......http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... artea%203/

Mesaj necitit 28 Oct 2011, 22:41
Gladiator

COLOSEUMUL DIN ROMA
Coloseumul este probabil cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman. Cunoscut initial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Coloseumul era cea mai mare cladire a epocii. Structura monumentala este astazi o ruina, dar chiar si asa este un obiectiv turistic foarte frumos si impozant.

Imparatul Vespasian, primul din dinastia Flaviana, a inceput constructia Coloseumului in anul 72 d. Ch. Constructia a fost terminata in anul 80 d.Ch. la un an dupa moartea lui Vespasian. Imensul amfiteatru a fost construit pe suprafata unui lac artificial, ce facea parte dintr-un parc urias construit din porunca lui Nero, in centrul Romei care includea si Casa de Aur (Domus Aurea) precum si statuia lui Colossus – o imensa statuie a lui Nero care da si numele actual al cladirii.Coloseumul este o structura imensa, ce masoara 188m lungime, 156 latime si 48m inaltime. Coloseumul putea primi in jur de 55.000 de spectatori care puteau intra in incinta prin nu mai putin de 80 de porti. Cladirea are patru etaje, ultimul dintre acestea continea locuri pentru clasele inferioare si pentru femei. Cel mai jos dintre etaje avea locuri rezervate pentru cetatenii cei mai de seama ai Romei. Sub nivelul solului se gaseau camere si custi pentru animalele salbatice si dispozitive mecanice cu ajutorul carora custile puteau fi ridicate pentru ca animalele sa apara direct in mijlocul arenei.

Coloseumul era acoperit cu o enorma aparatoare de soare numita “velarium”. Era atasata de niste stalpi foarte mari in varful Coloseumului si ancorata in pamant cu ajutorul unor funii foarte mari. O echipa de aproape o mie de oameni era folosita pentru a instala velariumul.

Imparatii foloseau Coloseumul pentru a oferi publicului jocuri gratuite. Aceste jocuri erau un simbol al prestigiului si puterii si constituiau o modalitate pentru imparat de a isi mari popularitatea. Jocurile se desfasurau pentru o zi intreaga sau chiar timp de mai multe zile la rand. Acestea incepeau cu spectacole de comedie si prezentari de animale exotice si se terminau prin lupte pana la moarte intre animale si gladiatori sau doar intre gladiatori. Gladiatorii erau in general sclavi, prizonieri de razboi sau criminali condamnati. In unele cazuri romani liberi sau chiar imparati luau parte la lupte.

La inaugurarea Coloseumului au fost organizate jocuri timp de o suta de zile de catre Titus, succesorul lui Vespasian pentru a celebra darea in folosinta a Coloseumului. In timpul acestor jocuri peste 9000 de animale salbatice au fost omorate.

Partea de sud a Coloseumului a fost daramata de un cutremur in anul 847. Parti ale cladirii – inclusiv fatada de marmura – au fost folosite pentru a construi monumente mai noi, printre care se numara chiar si Basilica Sf. Petru.POZE.......http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... 1QQtppZZ20

Mesaj necitit 28 Oct 2011, 23:13
Gladiator

PIATA VENETIA

Cladirea din Piata Venetia (Piazza Venezia) este palatul Venetia . Constructia a fost dispusa Paul al II- lea (1461-1471) venetian si generos donator, pe vremea cand era cardinal. Palatul Venetia a fost primul mare palat renascentist din Roma.
Monumentul dedicat lui Victor Emanuel al II – lea (sau Victorianul) a fost desenat de Giusseppe Sacconi (1885-1911). Sculptorul Venetian Chiaradia a lucrat 20 de ani la statuie regelui care a fost terminata dupa, moartea sa.

...AZI ar fi cladirea parlamentului italian -nu sunt sigur .......spun asta din auzite de la ei


......POZE......http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... artea%205/

Mesaj necitit 29 Oct 2011, 14:06
Geopel Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 1712
Localitate: Bucuresti
Tipul: Signum
Capacitatea cilindrică: 2172
Combustibil: motorina
Anul fabricaţiei: 2003
Multumim, gladiatoare!

Mesaj necitit 10 Noi 2011, 22:28
Gladiator

ORBETELLO si PORTO ERCULE

....LOCATIA UNDE AM STAT ...1 SAPTAMANA.....UNDE AM GASIT ..........MARE SI MUNTE..... :ymparty:


...POZE.....http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... rtea%206/#


Înapoi la În lume

cron