Prima pagină Diverse Trist dar adevarat Accident

Accident


Mesaj necitit 02 Sep 2013, 07:09
Dannyboy

Doresc să vă povestesc ce s-a întâmplat duminică seara, la orele 23.20 pe data de 25.08.2013.
Fiica mea conducea Matizul pe șoseaua Alexandriei, pe sensul de ieșire din oraș. A ajuns în intersecția cu șoseaua Antiaeriană unde a fost lovită de o mașină care nu a acordat prioritate de trecere. Semnul de acordare a priorității e foarte vizibil în acel loc, iar semaforul funcționa pe galben intermitent. În urma impactului Matizul e avariat la nivelul de daună totală, partea stângă fiind complet distrusă. Singura parte bună este că fiica mea nu a suferit nici un fel de vătămare, deși a fost foarte greu de crezut de către cei ce au vazut masina avariată.
Acum vine partea interesantă. Ajungem la poliție, biroul accidente ușoare sector 4-5, care e situat pe Splaiul Independenței. Șoferul vinovat își recunoaște vina, iar polițistul întocmește procesul verbal și eliberează autorizația de reparație. Procesul verbal e scris in asemenea mod încât l-am putut citi numai după ce l-am scanat la o rezoluție mare, deci atunci, pe loc, și la ora 02.00, era practic imposibil. Mașina șoferului vinovat este un Land Rover înmatriculat în Marea Britanie. Asigurarea, desigur, e încheiată acolo. Deci a trebuit să caut eu societatea de asigurări ce reprezintă asiguratorul respectiv în România. Depun documentele și mi se spune că după 90 de zile voi primi răspuns dacă polița de asigurare a ăluia e valabilă sau nu. Dacă da, se va întocmi dosarul de daună de către societatea de aici, după care voi fi despăgubit, urmând ca banii să fie recuperați de la asiguratorul străin. Dacă nu, atunci voi fi îndreptat către Fondul pentru ajutorarea victimelor străzii, care va plăti despăgubirea. În ambele cazuri, nu se știe când voi fi despăgubit. Constatatorul venit din partea biroului care se ocupa de daune în România aproape că nu a vrut să mai fotografieze mașina, zicând că e vorba cert de daună totală. În mai puțin de o oră a întocmit toată documentația necesară, urmănd să mai aștepte răspuns din Marea Britanie.
Hai să ne întoarcem la procesul verbal, cel aproape neinteligibil. Citez din acesta:
„A condus auto ****** în intersecția Alexandriei-Antiaeriană la semafor intermitent și nu a permis scurgerea din intersecție și a intrat în coliziune cu auto ******.”
Am reprodus exact cum scrie în procesul verbal. Poate reușește cineva să mă lămurească cum vine chestia cu permiterea scurgerii din intersecție la orele 23.30, într-o intersecție în care semaforul funcționeaza pe galben intermitent. Am fost la sediul din Udriște pentru a primi lămuriri. Vă explic, ca să puteți înțelege la ce s-a pretat polițistul.
Dacă ești surprins de blocarea traficului într-o intersecție dirijată de semafoare care funcționează normal, nu intermitent, iar semaforul, pentru direcția ta de mers se schimbă în roșu, obligația celor ce au verde e să asigure scurgerea traficului din intersecție. Despre asta se face vorbire în Codul Rutier la Art. 101, alineat 1, punctul 7:
Art. 101
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
7. nerespectarea obligatiei de a permite parasirea intersectiei conducatorului vehiculului ramas in interiorul acesteia;
Hai să vă zic cum sună și alineatul 3, punctul a:
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
Ce ziceți? Fapta a fost încadrată corect? Pot să acuz polițistul de necunoașterea Codului? Sau aici e vorba de altceva? Tot ce știu e că cineva a produs un accident, din fericire fără victime, iar poliția îl încurajează să mai producă și altele. Textul inscripționat pe mașinile de poliție „siguranță și încredere” îl consider o mare bătaie de joc.
Am uitat să vă spun. Șoferul e român, iar proprietarul mașinii e cetățean britanic.
Poate o să mă sfătuți să atac în instanță procesul verbal. Vă dau răspunsul primit de la biroul din Udriște: nu se poate. Acesta poate fi atacat numai de cel împotriva căruia e îndreptat.
Concluzie: singurul care a pierdut în situația asta e cel păgubit, iar vinovatul e ocrotit de poliție.
Aveți poze cu starea actuală a mașinii precum și o schiță a accidentului.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Mesaj necitit 02 Sep 2013, 09:26
Razica Avatar utilizator
Membru Bronz
Membru Bronz

Mesaje: 193
Localitate: Bucuresti
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1.6L/126 cp
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2011
Neata,
1. intrebati-o pe fata dvs. daca a politistul a trimis-o afara din birou....pentru ca si eu am fost patit cu astfel de proces verbal. daca a fost trimisa afara sa completeze fisa aceea de la accidente si politistul a ramas singur cu vinovatul atunci mai mult ca sigur ca a fost data spaga.
2.Romanasul cretin cu SUV britanic are sau nu permisul suspendat?mie mi se pare ca are drept de a sofa in continuare.
3. La noi procesele dureaza o vesnicie si costa enorm de mult.
4. odata semnat procesul verbal nu mai poate fi contestat. si eu m-am dus la politie sa intreb de ce nu i-a suspendat permisul pt. alcool in aerul respirabil si amenda pentru RCA nevalabil. Raspuns din partea unui functionar public platit din banii poporului: "de ce nu ati sesizat cand a fost scris procesul verbal".
5. Cel mai important e sa va luati banii si cat mai repede.
6. Stim cu totii ca traim intr-o tara de toata jena, corupta si plina de oridnari. eu umblu cu codul rutier in torpedou ca sa fiu sigur ca nu ma mai fura pe fata.

Mesaj necitit 02 Sep 2013, 09:35
Dannyboy

Procesul verbal se semneaza numai de catre cel vinovat. Daca nu-l semneaza, isi rezerva dreptul de a-l contesta in instanta. Ar fi fost cel putin nebun sa nu-l semneze.
Am fost si eu de fata la biroul accidente. Politistul a cerut ca la birou sa ramana doar soferii impricinati. Fi-mea era dupa socul accidentului, si nici nu cunoaste sau banuie astfel de subterfugii. Nici mie nu mi-ar fi trecut prin cap ca un politist poate sa faca asa ceva. Practic, in astfel de situatie esti legat de maini. Pe asta a mizat politistul.
Nu am elemente sa zic ca s-ar fi dat spaga, asa ca nu pot sa fac o astfel de afirmatie. Dar nu ma poate impiedica nimeni sa ma intreb cui a folosit aceasta incadrare eronata.

Mesaj necitit 02 Sep 2013, 17:58
Freelancer Avatar utilizator
Membru Bronz
Membru Bronz

Mesaje: 238
Localitate: Bucureşti
Tipul: Accent
Capacitatea cilindrică: 1.5
Combustibil: CRDI
Anul fabricaţiei: 2008
Imi pare rau sa aud astfel de vesti, bine ca a scapat fata intreaga.

Inteleg ca totusi a fost considerat vinovat celalalt sofer dar consideri ca a fost incadrat gresit. Eu cred ca interesul tau acum este sa iti recuperezi banii. Daca tu ai contesta procesul verbal nu iti vor da curs la cererea de despagubire. Oricum soferul vinovat are parca 15 zile in care poate sa conteste PV, chiar daca initial si-a acceptat vinovatia. Si asa firmele de asigurari tergiverseaza nu le da si alte motive, oricum o sa dureze o gramada toate verificarile.

Mesaj necitit 02 Sep 2013, 18:15
Bog54 Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 2886
Localitate: Bucureşti
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Status: Omul de serviciu

Azi am văzut ceva şi m-am gândit că poate te interesează.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Mesaj necitit 02 Oct 2013, 16:16
Dannyboy

Azi am primit o veste foarte buna. Polita de asigurare a aluia nu e valabila. Misto!
Urmeaza o perioada de asteptare a unui raspuns din Anglia legat de legalitatea inmatricularii masinii. Nu prea vad ce legatura are, dar astea-s legile.
Deci atentie!
AUTOTURISMUL LAND ROVER CU NUMAR DE INMATRICULARE T 854 LNE NU ARE ASIGURARE VALABILA!

Ca sa fiu sincer, am mari indoieli ca mai e in tara...

Mesaj necitit 03 Oct 2013, 09:55
andreiusca Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 792
Localitate: Bucureşti
Tipul: i10
Capacitatea cilindrică: 1,1
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
:( Danny imi pare rau sa aud asta. Presupun ca o stati mult si bine sa asteptati un rezultat.. Macar daca asteptarea asta ar aduce un rezultat favorabil. Ati grija de voi!

Mesaj necitit 03 Oct 2013, 17:01
Freelancer Avatar utilizator
Membru Bronz
Membru Bronz

Mesaje: 238
Localitate: Bucureşti
Tipul: Accent
Capacitatea cilindrică: 1.5
Combustibil: CRDI
Anul fabricaţiei: 2008
Posibil ca in Anglia sa iti pierzi dreptul de circulatie daca nu ai asigurare valabila.
Prin urmare incadrarea ar fi intr-un alt articol si rezulta o actiune penala impotriva soferului:

Art.85. - (1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.

Nu am alt sfat decat "rabdare si tutun" .
Incearca sa vorbesti cu cineva, eventual un avocat care a rezolvat cauze de felul asta.

Varianta buna ar fi sa iei dovada ca nu avea RCA de la politie si sa depui dosarul la Fondul de despagubire
Se pare ca daca i-l dai in judecata personal primesti despagubirea tot de la fond dar dupa ce se termina judecata.
Asta e un extras din normele fondului:

"Art. 24. - În cazul în care persoanele pagubite au înaintat o actiune directa în justitie împotriva persoanei responsabile de accident sau a proprietarului unui autovehicul care nu are asigurare obligatorie RCA, acestia nu sunt despagubiti pe cale amiabila din Fond. În acest caz, Fondul va fi citat în mod obligatoriu în proces prin Administrator, despagubirea urmând a fi platita de catre Fond în baza hotarârii judecatoresti irevocabile."

Mesaj necitit 06 Noi 2013, 18:24
Marian.s Avatar utilizator
Site Admin
Site Admin

Mesaje: 387
Localitate: Bucureşti
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1.6
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2011
Status: Omul cu toporul
Danny imi pare rau sa aud asta, bine ca nu a patit nimic. in rest, vorbeste cu un avocat. restul e cancan....romania....


Înapoi la Trist dar adevarat