Prima pagină Călătorii În România Pribegind prin Carpati

Pribegind prin Carpati

De la Km 0

Mesaj necitit 30 Iul 2013, 16:30
Dannyboy

Merita cu varf si indesat! Daca afla lumea si nu le mai trece pragul, probabil ca vor face ceva sa indrepte lucrurile. Si poate or sa-ti zica vreunii de sanatate pentru ca i-ai prevenit de ce-i asteapta.

Mesaj necitit 09 Aug 2013, 11:18
andreiusca Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 792
Localitate: Bucureşti
Tipul: i10
Capacitatea cilindrică: 1,1
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Am pus o mini poveste si cateva poze pe noul meu .. blog =)) ... stiu e foarte amuzant, l-am facut ca sa testez ceva pentru munca.. insa daca tot il am, sa-l folosesc .. Asadar: [url]andreearuxandra.wordpress.com/[/url] ... puteti sa-l cititi cand nu aveti ce face ! Deocamdata e doar povestea de pe Parang ;;) .

Mesaj necitit 09 Aug 2013, 11:29
Dannyboy

Ai felicitarile mele pentru blog. Numai ca incheierea e cam dureroasa pentru mine :D

Mesaj necitit 09 Aug 2013, 12:43
andreiusca Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 792
Localitate: Bucureşti
Tipul: i10
Capacitatea cilindrică: 1,1
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Incheierea cu respectivul panou?

Mesaj necitit 09 Aug 2013, 12:48
Dannyboy

Corect :D

Mesaj necitit 06 Sep 2013, 10:35
andreiusca Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 792
Localitate: Bucureşti
Tipul: i10
Capacitatea cilindrică: 1,1
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
A trecut ceva vreme de cand am mai scris despre vreo iesire pe munte. Si asta pentru ca nu am mai iesit. M-am plimbat in fiecare week-end, dar nu pe munte, la o tura... Insa saptamana trecuta am reusit si am strecurat o tura de 5h. Unde? Pe Valea lui Stan!!!

Stiu daca ati auzit sau nu de aceast traseu, insa este absolut fantastic. Si e la noi in tara. Si este intr-o zona unde sincer n-as fi crezut ca poate exista asa ceva.

Dar hai sa va descriu putin despre ce e vorba si paoi va povestesc si tura :D : Valea lui Stan este un traseu pe canionul unui parau/rau asemanator cu cel de la 7 Scari insa mult mai lung si mult mai palpitant de parcurs. Traseu prin canion dureaza 2h30min si se face cand pe un mal cand pe celalalt mal al paraului/raului si cand zic pe mal, nu ma refer la un mal asa sensul normal.. ci ma refer si la peretii de stanca in care a sapat paraul/rau. Si asta e posibil pentru ca un grup de oameni draguti a instalat pe stanci lanturi si suporturi pentru piciaore astfel incat sa poti "escalada peretii" pana la urmatoarea zona potriva mersului pe mal.

Acum traseul:
Am plecat sambata trecuta la Rimnicul Valcea sa ma intalnesc cu o prietena si seara am plecat spre Curtea de Arges cu scopul relativ precis - tura pe Valea lui Stan. Am innoptat la o pesiune interesanta numita Dracula, in satul Calugareni Ungureni (zic interesanta caci camera era din lemn.. cu tot ce vrei in afara de calorifere - avea tevile pentru ele.. dar ele erau lipsa). Iar a doua zi, duminica, ne-am uitat la cer, l-am vazut senin si cu un soare zambitor... si ne-am zis - e perfect pentru tura! Si am pornit.
Am mers cu masina pana la prima curba in AcDePar de pe Transfagarasan, unde se vede si o troita si am parcat acolo. Langa troita este un mare indicator cu ce nu ai voie sa faci pe traseul Valea lui Stan. Nu l-am citit ca doar suntem tineri si nesabuiti :ymblushing: dar l-am fotografiat. Si am pornit pe traseu.
Sincer, la inceput nu mi-a parut cine stie ce.. sunt niste scari asemanatoare cu cele de la 7 Scari, inca nu erau si podetele lipsite de sprijin. Am urcac, am coborat pe ele.. interesant. Am sarit peste un bustean si mi-am rupt pantalonii in fund.. interesat. Am dat peste o zona in care se vedeau 3 cascade : una in stanga inconjurata de multa vegetatie si cu o scara care parca mergea spre ea, una micura in dreapta formata de caderea apei de pe un bolovan mai mare.. si o treia, destul de lunga (inalta), tot in dreapta si care se varsa in parau acesta. Erau superbe.. si vegetatia din jurul lor..
Si am mers noi asa.. cam vreo 1h, tot urcand, coborand.. sarind de pe un mal pe altul.. caci traseul e facul in asa fel incat sa traversezi paraul de vre 50-60 de ori.
DUpa cam o ora, traseul ne-a bagat putin in padure.. si noi... ne-am cam panicat - Cum adica, doar atat ??? Parca erau mai mutle chestii... si dupa ce ne-am gandit si razgandit, am hotarat sa continuam. Si bine am facut pentru ca de acolo, incep anventurile.

Dupa ce am iesit din padure .. cam dupa 10 min am intrat in adevaratul canion, si stancile din jur s-au transformat in pereti aproape drepti, iar cerul dintr-odata s-a ingustat, s-a facut mai frig.. iar paraul a pus stapanire pe tot spatiul dintre pereti... iar drumul nostru s-a transformat in escaladarea unor pereti. Bine nu e chiar de escaladat acolo.. insa mergi pe niste piroane metalice, tinandu-te de lanturi sau alte piroane.. si avand apa (cu nivel scazut in aceasta perioada) sub tine amintindu-ti ca o clipa de neatentie poate sa doara si sa fie periculoasa pentru tine.
Dupa fiecare bucata de 4-7 metri de astfel de perete urma o scara care te urca putin mai sus pentru a ajunge la urmatorul perete... Absolut fantastic!!!!!!!!!!!!
Si cand credeam ca mai avem putin... s-au terminat piroanele.. si lanturile.. si .. Atat. Caci aveam in fata un culoar de aporximativ 8-10 metri in care traseul ne baga in apa. Se pare ca in perioada verii, parau scade si poti trece linistit prin apa uc bocancii.. dar noi am mers dupa 2 sapamani de ploi :-s si nu stiam ce sa facem. Doar nu renuntam acum... bun... zis si facut: scos boncacii si sosetele, legat bocancii de sireturi astfel incat sa-i pun de gat, sufleta de pantaloni cat mai sus (aveam pantaloni 3sferturi), luat inima in dinti :YMPRAY: .. si p-aci ti-e drumul. Am bagat piriorul in apa.. am inghetat instantaneu.. si restul.. doar am suferit de frig.. nu altceva. Am inaintat incetisor, caci desi apa era liiiimpede, parea mai putin adanca decat era in realitate.. si pe traseu apa ajuns pana la pantalonii mei, destul de sus suflecati :(( .. astfel reusind performanta de a avea pantalonii umezi pentru restul de 2 ore de traseu.
Dupa ce am iesit din apa, mi-am pus polarul pe picioare, le-am sters si incalzit putin.. am pus bocancii la loc.. si hai la drum.. sa ne intalzim. Recunosc, a durat juma de ora sa incep sa-mi simt picioarele de la genunchi in jos. Dar a meritat..
Dupa zona cu apa.. am mai avut parte de pereti cu piroane.. de lanturi.. insa incepea sa se faca lumina, caci urcam tot mai mult spre capatul peretilor ce la inceput ne stransesera in brate.. acum vedeam si soarele.. si vegetatie.. si dupa 20 minute traseul ne-a scos in padure pentru 30 min de urcus. Urcus cam pieptis, dar scurt. Si la iesirea din padure am dat de o poienita inundata in soare, in care iarba se bucura de roua ramasa de peste noapte - loc in care si bancacii s-au udat putin. Am gasit acolo un grup de 5 oameni, care se relaxau dupa tura prin canion. Am salutat si am mers mai departe..
Din poienita am intrat pe traseul Valea Calugaritei.. un traseu de coborare prin padure .. tot asa aburpt ca si urcusul prin padure. Traseu care ne-a scos la un drum forestier ce ne-a coborat la barajul Vidraru.
Pana la drumul forestier am avut parte de liniste, de adrenalina, de soare, de frig, de apa rece, de ceva absolut incantator in mijlocul unei zone de care nu stiam... dupa ce am dat de drumul forestie ne-am intors in civilizatie, in zgomot, in praf, intr-o zona atat de frumoasa insa atat de comercializata ca sincer am fi dorit sa ne intoarcem pe traseu si asa sa ajungem la masina.

Am coborat la baraj.. ne-am minunat de multimea de oameni care inca nu apreciaza ce avem noi.. si care se bucura sa stea pe asfaltul de pe baraj in loc sa puna un picior pe pamant si sa urce putin in padure si sa admire ceea ce Natura ne-a lasat ca si mostenire. Am coborat pe jos de la baraj spre masina.. si ne-am minunat de ceea ce a construit Ceausescu dupa ce Natura si-a facut de cap si a creat acest canion unde exista astazi Transfagarasanul.

Odata ajunsi la masina.. nu ne-au crezut ochii ce de masini eru parcate langa a noastra.. cel putn 13-15 masini. Si ne intrebam daca si ei merg pe traseu.. nu de alta dar nu e recomandat orisicui. Ne-am linisit cand am vazut o familie in tenesi care se oprisera pentru pozele la o cascada facuta artificial de un opritor de beton.. si din discutii.. vroiau s amearga pana la a doua cascada. Sincer, acei oameni, dupa cum erau echipati nu aveau ce face pe traseu... acolo trebuie sa fii cat de cat incaltat cu bocanci si sa ai pantaloni, scurti.. ff scurti .

De acolo, ne-am intors la Brasov pe Transfagarasan.. cu oprire la masa la Balea Lac.. unde sincer.. am fost dezamagiti de marea de piti care vine sa-si faca poze de facebook si nici macar nu-si scot nasul din telefon/tableta pentru a admira muntele asta fantastic care este Fagarasul. Caci stiti ce fotografiau... soseaua Transfagarasan.. si ei langa lac cu diverse fete... oooooffff

Ma rog.. am plecat repede de acolo si am ajuns acasa bucurosi ca pe traseul ala nu au ajuns.. nu de alta dar isi rup ala gatul pe acolo si inchid traseul pentru recuperari.

Poze... diseara!!!

Mesaj necitit 06 Sep 2013, 10:47
Dannyboy

Bravo tie soro! Ai respectul meu.

Mesaj necitit 07 Sep 2013, 00:14
Bog54 Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 2886
Localitate: Bucureşti
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Status: Omul de serviciu

Ca întotdeauna, plimbăreaţă :D şi cu relatări frumoase, demne de învidiat :D .
Eu mă înclin şi sincere felicitări!

Mesaj necitit 08 Sep 2013, 21:33
ilie_v Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 3301
Localitate: Bucuresti
Tipul: Accent
Capacitatea cilindrică: 1399
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Status: "Education is the most powerful weapon which you can use to change the world."

Forte faine relatarile - ce este cu bomboanele alea de la sfarsitul blogului personal???

:D

Mesaj necitit 09 Sep 2013, 09:29
andreiusca Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 792
Localitate: Bucureşti
Tipul: i10
Capacitatea cilindrică: 1,1
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Multumesc pentru aprecieri... pozele am incercat sa le urc vineri seara dar rds-ul are un plan malefic impotriva mea.. nu am reusit neam...

Bomboanele sunt de fapt primul articol. Caci nu poti crea un blog daca nu scrii un articol din prima #-o

Mesaj necitit 09 Sep 2013, 23:18
andreiusca Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 792
Localitate: Bucureşti
Tipul: i10
Capacitatea cilindrică: 1,1
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008

Mesaj necitit 10 Sep 2013, 08:08
ilie_v Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 3301
Localitate: Bucuresti
Tipul: Accent
Capacitatea cilindrică: 1399
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Status: "Education is the most powerful weapon which you can use to change the world."

Foarte faine si poznele si locurile!

Mesaj necitit 24 Sep 2013, 13:31
andreiusca Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 792
Localitate: Bucureşti
Tipul: i10
Capacitatea cilindrică: 1,1
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=601242729914609&set=a.596050033767212.1073741825.170662576305962&type=1&theater Daca va place poza.. ii dati un like ???? Cica vreau sa castig un rucsac.. insa pozele din concurs sunt faine.. deci admirati toate pozele :)

Mesaj necitit 06 Dec 2013, 11:53
andreiusca Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 792
Localitate: Bucureşti
Tipul: i10
Capacitatea cilindrică: 1,1
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Nu am mai scris de mult.. din lipsa de inspiratie, dar si din cauza ca nu am mai mers asa mult pe munte. Insa pe 16 noiembrie am facut o tura de o zi. O tura frumoasa, dar pe care am terminat-o cu greu si dupa aia am tras de mine sa-mi revin.

Voi stiti ca eu nu sunt tocmai cea mai "sanatoasa" persoana si ca nu ma duce prea mult capul. Motiv pentru care, dupa ce am avut parte de un week-end in care am dormit putin si am transpirat mult, capatand astfel o prea-frumoasa raceala, am zis da unei ture in Bucegi. O tura de 10 ore cu urcare si coborare destul de solicitante.

Mda, am zis da, de ce nu.. vreau sa merg sa vad si eu Crucea de pe Caraiman, sa vad Babele, Sphinxul... sa vad si eu ce vede tot pantofarul..si sa vad si eu cum e pe Jepii Mici si Jepii Mari. Ca na, eram "sanatoasa", "aveam antrenament" si eram si "apta pentru efort". Zis si facut!!!

Ne-am trezit la 5.30 (desi ne culcasem la 12.30), ne-am impachetat si am luat-o spre Busteni. La 7.05 coboram din masina pe care o lasasem la telecabina. Si am pornit la drum. Dupa 10 min, eram deja obosita si ceream inapoi. Dar ce credeti ca aveam cu cine discuta... nuuuuu.. Si nici nu aveam cui cere niste ajutor, caci eram singuri pe carare. Asa ca.. am strans din dinti si dai inainte prin padure, pe sub telecabina. Si dai si urca, si urca si dai. Opriri dese, caci nasul meu nu rezista mai mult de 2-3 min fara sa fie sters. Noroc ca tusea n-a binevoit sa iasa la suprafata - era prea rece pentru ea. D-abia si-a facut curaj sus, cand am ajuns si era si soare ca sa poata sa se "incalzeasca".

Urcarea prin padure nu a fost cine stie ce.. recunosc ca nu m-a impresionat. Insa cand am iesit din padure, am vazut si telecabina, si soarele care iesea de dupa munte.. a fost un rasarit frumos! Plus ca dupa aia au urmat lanturile.. preferatele mele. Nu stiu daca v-am spus, dar sunt fan al urcarilor pe munti care au lanturi!!! Si finalul de urcare spre Cabana Caraiman are lanturi!!! Wow.. ce m-am bucurat de ela!!! Iar faptul ca era frig, pamantul inghetat a ajutat sa nu alunecam pe acolo. O dimineta perfecta de toamna: fara noroi, fara zapada, soare.. ce sa mai, de vis.

Singura mea problema a fost oboseala.. cand mai aveam cam 50m/100m altitudine.. si vedeam cabana acolo... puterile parca ma lasau.. Sincer, nu sunt cea mai ambitioasa persoana cand vine vorba de efort. Plus ca era acolo sus si un caine care se cam uita "de sus" la mine. Nu suport animalele astea "cu nasul pe sus" doar pentru ca ele ajung mai repde intr-un loc. Dar ma rog, nu am renuntat.. trebuia sa ajung si eu la cabana. Si cand am facut-o, si am mers acolo pe marginea prapastiei si m-am uitat in zare... ei bine aceea imagine face ca efortul de a urca sa merite! Se putea vedea cat am urcat.. se vedea si telecabina care incepuse deja sa aduca oamenii sus, se vedea cabana Babele, se vedea Valea Prahovei... se vedeau si muntii Baiului.. frumos.. foarte frumos acolo sus.. dar un friiiiigggg.. wow!

Dupa cam 10 min si un sandwish, am pornit spre Crucea Caraiman pe bretea. Teoretic trebuia sa fie inchisa, insa zapada nu era..asa ca am pornit pe acolo. Si ce frumos e sa mergi asa.. pe marginea muntelui admirand valea din dreapta. Portiunea asta a duram un pic mai mult decat ar fi trebuit pentru ca m-a lovit o durere de ovare incredibila si nu mai puteam merge.. Am respirat adanc, am asteptat vcreo 10 min si am mers.. mai incet dar am mers. Si apoi.. dupa o curba am vazut-o .. am vazut si eu crucea mai de aproape decat din Busteni, intr-o zi insorita.

Am ajuns la Cruce, ne-am facut poze. Si am admirat Valea Prahovei de sus... Am reusit sa vedem pana spre Ciucas! Desi, recunosc, norisorii isi mai faceau de cap. Si asta se vede in poze. Nu am stat prea mult acolo, caci era curent. Batea acel "vanticel" care-ti ingheta nasul. Iar noi eram transpirati de la efort.

Asa ca am pornit spre Babele... d-abia asteptam. Caci eu n-am fost niciodata acolo :-s . Pe drum, un grup de 4 oameni s-au gandit ca nu vor sa-i depasim, motiv pentru care au inceput sa mearga mai repede.. si una din fete a ramas in urma, caci nu avea rezistenta. Am trecut de ea si dupa 20 de secunde a trecut alergand pe langa noi "Nu ma lasati aici!!!" . Am ignorat grupul, mergand in ritmul meu - lent - . Si dupa ce am ajuns sus pe "dealul" din spatele Crucii, ei s-au prabusit si au luat o bine meritata pauza.. iar noi am continuat drumul spre Babele, gandidu-ne ca "Mare e Imparatia Domnului.. si oamenii sun foarte ciudati". Restul drumul a fost ca o plimbare pe Magheru, cu fel si fel de oameni incaltati de plimbare, cu adidasi sau ghetute si toti infrigurati caci temperatura de sus era mai scazuta decat in Busteni...plus vantul care batea. Din cand in cand cate un copil intreba cat mai e pana la Cruce :-J .

Dar am ajuns si eu la Sphinx.. si m-am pozat cu el, ca na sunt si eu pe Facebook si trebuie sa postez ceva, nu? Apoi am vazut Babele... Si in tot acest timp m-am intrebat:"De unde au aparut atatia oameni?" . Telecabina era raspunsul.. insa totusi, asa multi.. si asa de nesimtiti ??? Serios, in jurul acesto monumente alea naturii gunoiul era la el acasa: peturi, cutii de bere, ambalaje de ciocolata si napolitane.. Ingrozitor!!! Si nu m-a lasat sufletul.. si am adunat cateva sticle de 2 litri aruncate pe carare. Le-am dus la cabana si am intrebat daca le putem lasa acolo, caci le-am laut de pe langa cabana. Si nici nu va trece prin cap ce raspuns am primit "Pai si eu ce sa fac cu ele? Ce rezolvati daca mi le lasati mie? ". De parta alea 2-3 sticle i-ar fi cantarit 1 tona si nu putea sa le coboare si pe alea odata cu restul de peturi. Doamne ce nervi aveam...!!!! Cum poti ca si cabanier sa ai o astfel de mentalitate???? Daca el e asa, de restul nici nu ma mai mir.. Plus ca nu e nici uncos de gunoi acolo pus. Iar pana la cabana e drum pentru masini.. e telecabina.. sigur gunoiul paote fi coborat in mod civilizat si putem sa oferim o atmosfera civilizata. Dar ma opresc aici, caci iar m-am enervat gandindu-ma la situatia de acolo.

Dupa 45 de minute am pelcat de acolo, caci deja era 14.45 si trebuia sa fim jos pana la 17.00 ca sa nu ne prinda nopate prin padure. Si nu, nu a fost acceptata propunerea mea de a lua telecabina la coborare :YMPRAY: .Asa ca... am pornit la drum, de data asta pe Jepii Mari.

Pe drumul de coborare ne-am intalnit cu cativa calatori ca si noi, asa ca a fost mai animata coborarea.. mai ales ca a fost asa de luuuuunga.... Mi se parea la un moment dat ca nu mai ajungem. Am coborat si am coborat si am coborat.. si cand ma gandeam ca mai avem putin, am mai coborat. La un moment dat, au venit din spate 3 baieti, cu pas mai vioi si o coborare mai alergata asa.. si i-am intrebat daca au idee cat mai e pana jos.. mi-au zis 45 de minute.. dar ce insemna asta.. 45 min pentru ei sau pentru noi.. uuuff !! Foarte frustant!! Au fost cam 45 de minute pentru noi.

Si cand incepusem sa nu mai vedem, si eram pregatita de lanterna am vazut marginea padurii.. si drumul.. si d-abia asteptam sa ma asez jos in masina, si sa dau jos bocancii si sa schimb tricoul ud.. si sa .... si sa fac o baie cum ajung caci deja miroseam ..

Am ajuns la masina la 17.20... deci am facut 10 ore si 15 de tura!!! Dar am facut si tura asta, am vazut si eu ce se putea vedea acolo sus si mi-am clatit ochii cu privelistea de sus!

AiciPOZE

Editat URL... :)

Mesaj necitit 06 Dec 2013, 12:28
Dannyboy

Bravo tie, d-aia te-ai mutat in zona! Excelenta relatare.
Numai ca acum poate ma intelegi de ce sunt impotriva acelor campanii de igienizare atat de laikuite pe feisbuc si in alte retele. Adica tot mitocanul isi lasa „civilizatia” pe unde apuca, si eu ma dau ecologist si ranesc dupa orice exemplar cu IQ-ul in scadere inca din momentul nasterii. Nu nene! Ar fi frumos ca inspectorii de mediu sa iasa in decor si sa-si faca treaba, dar NU! E boieri, ies doar daca se sesizeaza vreo televiziune. Ca daca-i sesizez eu nu merge, ca li s-au terminat fondurilii, sau ca n-au personal suficient.

Mesaj necitit 06 Dec 2013, 12:40
andreiusca Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 792
Localitate: Bucureşti
Tipul: i10
Capacitatea cilindrică: 1,1
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Danny, eu nu am asteptari de la institutii, am asteptari de la omul de rand. Care vine, plateste pentru a fi adus acolo si cand pleaca lasa in urma lui gunoiul pe care si l-a adus.
Eu nu inteleg cum poti sa fii atat de ... nesimtit. Si mai ales ca observ asta si din partea asa zisilor "iubitori de natura, de munte". Pai cum poti sa zici una si sa faci alta.
Dar presupun ca educatia civica si cei 7 ani de acasa sunt uitati .. asta in cazul in care ii au.

Mesaj necitit 06 Dec 2013, 12:50
Dannyboy

Partial, bine zis. Chestia cu asteptarile e cel putin discutabila.
Daca incurajez acele campanii, de fapt incurajez toti nesimtitii sa faca in continuare ce au facut pana acum. Ma lasa rece ca nu au fost educati ori au avut vreo copilarie nefericita. Daca nu sunt capabili sa „simta” natura, n-au ce cauta acolo. Vor sa fie nesimtiti, sa plateasca. Si nu neaparat cu bani, sa fie pusi sa curete. Sa vezi atunci frustrare ca fac curat dupa altii asemenea lor. Si atunci vor avea 2 variante. Fie ca nu mai calca p-acolo in viata lor (mare paguba :D ), fie atunci cand vor vedea alti marlani li se va ridica tensiunea si vor reactiona.

Mesaj necitit 06 Dec 2013, 14:27
andreiusca Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 792
Localitate: Bucureşti
Tipul: i10
Capacitatea cilindrică: 1,1
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Daaaa.. mi-ar placea sa-i puna la munca!!! Sa adune mizeria ce o lasa in urma!! Asta ar fi cea mai buna lectie pe care o pot primi.

Anterior

Înapoi la În România