Prima pagină Autoturisme şi Suv-uri i30 Probleme pornire

Probleme pornire

Spaţioasă

Mesaj necitit 18 Noi 2016, 15:11
s0me1 Membru
Membru

Mesaje: 3
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1.4
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Am un i30 din 2008 iar problema incepe asa: bateria nu a fost schimbata timp de 8 ani. A venit frigul si intr-o zi cand sa plec, bag primul contact unde se aprind chestiile, cand sa pornesc face un click si nu porneste. Radioul se opreste pt ca asa face cand porneste motorul dar ceilalti martori si acul de benzina raman la fel, nu se sting, nu se misca. Nu parea sa fie o problema de la baterie. Scot cheia, incui, descui, etc, dau sa pornesc, porneste normal. A 2-a, a 3-a zi totul ok, dupa care iar se repeta figura. Iar incui, descui, iar porneste. Urmatoarea zi n-a mai pornit sub nici o forma dar a mers dupa ce am pornit-o cu cabluri. Ma duc la service, schimb baterie, a 2a zi totul perfect, a 3a zi dimineata dau de cheie si iar nu porneste. Incerc iar cu scos cheia, incuiat, descuiat, etc, tot nimic. Totusi ma gandesc sa scot cheia frumos din contact, invartit, impins, si dupa a pornit. Mentionez ca la service s-au facut si teste si nu s-a descoperit nimic in neregula. A mai patit cineva asa ceva, are cineva vreo idee ce ar putea fi? Avand in vedere ca totusi porneste cand are chef dupa ce nu porneste mi se pare clar ca nu e bateria si mai ales acum ca e noua. Sa fie butucul de contact? Senzorul de citire al cipului cheii daca era defect probabil nu mai mergea niciodata. Am incercat si ambele chei si nimic diferit. Ce se intampla?

Mesaj necitit 18 Noi 2016, 23:37
Dannyboy

Cand bagi cheia te rog sa fii atent la martorul de cip (masinuta galbena cu cheita). Daca ala nu se aprinde cand actionezi cheia inseamna ca nu-ti citeste cipul cheii. Poate sa faca chestia asta aleator. Ceva asemanator am patit acum vreo 2 ani. Am desfacut scoica volanului si am curatat contactele de la antena imobilizatorului. Antena asta e un inel pe care il gasesti in jurul contactului, din el pleaca 2 fire intr-o mufa. Curata acolo.

Mesaj necitit 19 Noi 2016, 23:48
s0me1 Membru
Membru

Mesaje: 3
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1.4
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Multumesc frumos pt raspuns. Momentan am avut mai multa grija cum manuiesc cheia si n-am mai avut probleme. O sa urmaresc Masinuta cand mai patesc (sper ca nu va mai fi cazul :D).

Mesaj necitit 07 Dec 2016, 14:21
s0me1 Membru
Membru

Mesaje: 3
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1.4
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Mai devreme mi s-a intamplat din nou. Cheia galbena apare pe bord. Ma depaseste problema #-o

Mesaj necitit 11 Mar 2019, 11:21

Mesaje: 1
Tipul: autoturismului
Capacitatea cilindrică: autoturismului
Combustibil: autoturismului
Anul fabricaţiei: 088452512
I have come to read and feel very useful in a variety of information.


Înapoi la i30