Prima pagină Autoturisme şi Suv-uri i30 Nu mai porneste! (uneori)

Nu mai porneste! (uneori)

Spaţioasă

Mesaj necitit 03 Iun 2020, 23:33

Mesaje: 1
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: bucuresti
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2009
Buna ziua,

Am si eu o problema cu Hyundai'ul meu I30 benzina din 2009. Este o masina de care am avut multa grija, este foarte bine intretinuta, curata, partea mecanica functioneaza excelent, insa de curand pentru prima data am probleme cu ea pe partea electrica.

Mai exact, de jumatate de an a inceput sa mai dea rateuri din cand in cand la pornire, insa din a 2-a sau a 3-a pornea. Asta pana intr-o zi in care nu a mai pornit deloc. In tot acest timp au vazut-o 6 mecanici/electricieni care au verificat-o piesa cu piesa si nu au identificat nimic in neregula.

Totusi dupa 2 saptamani de incercari, din senin a pornit din nou. Timp de o luna a mers iar, dupa care tot nu a mai vrut.
Tin sa specific ca nu este influentata de vremea de afara, temperatura, umiditate, perioada de stationare prelungita, de modul in care introduci cheia, de absolut nimic.
Chiar nu pot face o legatura logica cu motivul care ii produce aceste oscilatii. De ce acum nu vrea, iar dupa 2 ore vrea?:))

Indicatorul martor cu cheita sta aprins in bord si nu se stinge de la sine in momentul in care ea nu vrea sa porneasca. Daca e o zi norocoasa cand pleaca de la prima cheie, se stinge de martorul.

Am schimbat in acest timp preventiv antena de la imobilizator(acel rotocol de la volan unde se baga cheia) fara sa resetez si softul, am schimbat si bujiile si bateria, am refacut si cheia...DEGEABA
Merge o luna, dupa care iar ma lasa cand imi este lumea mai draga.

Am pus-o pe un tester(nu era original) si nu mi-a aparut nici o eroare.
Acum mi-am facut programare in reprezentanta sa ii pun testerul, insa daca eu ma duc cu ea functionala este logic ca nu o sa imi apara nici o eroare. Lucru care m-a pus pe ganduri daca are rost sa mai fac asta.
De asemenea, daca o prind intr-o perioada in care nu functioneaza, dau niste bani pe platforma sa o duc la testare si poate acolo ma trezesc ca ii dau o cheie si porneste:)))

Este foarteee ciudat ce se intampla si nu stiu cum sa o rezolv sincer.
Chiar am nevoie de ajutorul vostru. Poate a mai patit cineva.

De ce imi taie curentul? Pt ca motorul invarte, pompa de benzina am verificat-o si e ok, electromotorul isi face treaba, insa dupa se taie curentul undeva.

Mesaj necitit 04 Iun 2020, 07:36
mihaigherasim Membru
Membru

Mesaje: 33
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1.6
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Salut,

Eu am patit ceva asemanator cu un Ford Tranzit. Cateodata nu pornea si am patit si ca se oprea motorul in mers. (Initial am crezut ca eram eu sofer nepriceput!) Dar, la servis, baietii au descoperit ca problema era chiar contactul. Dupa ce l-au inlocuit ... adio probleme! Verifica si asta. Poate, poate ...

Mesaj necitit 06 Mar 2021, 09:16
FANE1234 Membru
Membru

Mesaje: 2
Tipul: I30
Capacitatea cilindrică: 1400
Combustibil: BENZINA
Anul fabricaţiei: 2009
Va salut, va rog sa mi spuneti cum s-a rezolvat problema la subiectul,, Nu mai porneste" Am problema asemanatoare, daca primesc raspuns cat mai curand, ma ajutati si va sunt profund recunoscator. Multumesc

Mesaj necitit 07 Apr 2021, 02:07

Mesaje: 1
Tipul: I30
Capacitatea cilindrică: 1396
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2009
Verificați pompa de benzina dacă bazie când pui contact și senzorul de arbore cotit(sub galerie admisie - se poate vedea vizual funcționarea lui dacă dai cheie și începe acul turometrului sa urce). Puteți încerca să porniți motorul după ce îi faceti un deflood(pedala accelerație calcata la max și dat la cheie)

Mesaj necitit 08 Apr 2021, 12:34
FANE1234 Membru
Membru

Mesaje: 2
Tipul: I30
Capacitatea cilindrică: 1400
Combustibil: BENZINA
Anul fabricaţiei: 2009
Va salut, va multumesc pt raspunsuri(in secial danalex123) Motorul meu a pornit pe 05.04.2021.
1. Eu am inlocuit SENZORUL POZITIE ARBORE COTIT.(Comandat la KING AUTO, spun ei este pe COD ORIGINAL!!!) Nu PORNEA.
2. Am curatat Senzorul MAP( conform youtube). Nu PORNEA.(Bateria era pusa la incarcat, aveam mereu peste 12,8 VOLTI.)
3. Un vecin imi spune sa insist cand dau cheie si sa apas si acceleratia(eu nu apasam acc si dadeam CHEIE cam 3-5 secunde ).
Dau cheie si apas acc si da sa o ia, dar se opreste. Repet operatia, dar apas acc mai mult si o ia. Exact ce scrie ,,danalex123’’ in data de 07.04.2021, cand pomeneste de termenul ,,DEFLOOD’’

ACUM, Nu cred ca este eliminata complet CAUZA, pentru ca din 10 porniri, de 2 ori apare acelasi simptom.
Dau cheie si motorul trepideaza a NEPUTINTA, opresc, las cateva secunde, dau cheie si la a 2 sau a 3 cheie o ia.
NU ma pricep sa spun exact de ce NU porneste din prima, dar Bujii schimbate sept 2020, BATERIE INCARCATA, POMPA de BENZINA LUCREAZA( Ma refer la bazaitul characteristic),Electromotorul invarte.
Daca aveti un SFAT, cu privire la CAUZA relatata , va multumesc anticipat.
In final cred ca o sa merg la electrician, sa puna TESTERUL din nou, poate acum gaseste care e CAUZA de nu porneste mereu la prima cheie, doar am schimbat Senzorul ARBORE COTIT, conform EROARE data la prima diagnoza.
Multumesc, toata stima pt dvs.

Mesaj necitit 14 Sep 2021, 12:39
Bog54 Avatar utilizator
Membru Platina
Membru Platina

Mesaje: 2885
Localitate: Bucureşti
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Status: Omul de serviciu

FANE1234 scrie:
Va salut, va multumesc pt raspunsuri(in secial danalex123) Motorul meu a pornit pe 05.04.2021.
1. Eu am inlocuit SENZORUL POZITIE ARBORE COTIT.(Comandat la KING AUTO, spun ei este pe COD ORIGINAL!!!) Nu PORNEA.
2. Am curatat Senzorul MAP( conform youtube). Nu PORNEA.(Bateria era pusa la incarcat, aveam mereu peste 12,8 VOLTI.)
3. Un vecin imi spune sa insist cand dau cheie si sa apas si acceleratia(eu nu apasam acc si dadeam CHEIE cam 3-5 secunde ).
Dau cheie si apas acc si da sa o ia, dar se opreste. Repet operatia, dar apas acc mai mult si o ia. Exact ce scrie ,,danalex123’’ in data de 07.04.2021, cand pomeneste de termenul ,,DEFLOOD’’

ACUM, Nu cred ca este eliminata complet CAUZA, pentru ca din 10 porniri, de 2 ori apare acelasi simptom.
Dau cheie si motorul trepideaza a NEPUTINTA, opresc, las cateva secunde, dau cheie si la a 2 sau a 3 cheie o ia.
NU ma pricep sa spun exact de ce NU porneste din prima, dar Bujii schimbate sept 2020, BATERIE INCARCATA, POMPA de BENZINA LUCREAZA( Ma refer la bazaitul characteristic),Electromotorul invarte.
Daca aveti un SFAT, cu privire la CAUZA relatata , va multumesc anticipat.
In final cred ca o sa merg la electrician, sa puna TESTERUL din nou, poate acum gaseste care e CAUZA de nu porneste mereu la prima cheie, doar am schimbat Senzorul ARBORE COTIT, conform EROARE data la prima diagnoza.
Multumesc, toata stima pt dvs.


Probabil ca este tarziu dar totusi. Aceeasi problema am aut si au fost inlocuiti ambii senzori, arbore cotit si ax cu came. Dupa acea nu au mai existat probleme.


Înapoi la i30

cron