Prima pagină Autoturisme şi Suv-uri i30 Buton degivrare blocat

Buton degivrare blocat

Spaţioasă

Mesaj necitit 13 Sep 2023, 19:33
mihaigherasim Membru
Membru

Mesaje: 41
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1.6
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Bună seara, tuturor! Azi când am pornit motorul mi s-a pornit automat și degivrarea. Fără să o acționez eu și fără să o fi pornit înainte când am folosit mașina. Și oricât am apăsat pe buton, nu s-a oprit. Ledul de stare a rămas aprins și oglinzile și luneta se încălzeau. De câte ori apăsam pe buton se auzea un clic în stânga sub bord. Ați mai pățit careva? Ce pot să fac?
Vă mulțumesc.

Mesaj necitit 23 Sep 2023, 08:46
mihaigherasim Membru
Membru

Mesaje: 41
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1.6
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Bună ziua, tuturor. Întrucât nu am primit nicio sugestie am ajuns în final la un electrician și am rezolvat problema. Era vorba despre firele care trec din caroserie în haion, prin acel manșon de cauciuc.
Ca idee, pentru cine mai are acest model de i30 (deși poate e valabil pentru aproape toate hatchback-urile), orice problemă am avut care se lega cumva de haion (degivrare blocată sau nefuncțională, ștergător nefuncțional, yală nefuncțională, al treilea stop nefuncțional, orice altă problemă electrică din zona haionului), toate au avut legătură cu acele fire din manșonul de cauciuc. Așadar, dacă întâmpinați o problemă asemănătoare, verificați mai întâi acele fire. Se rup de la mișcarea de închidere -deschidere a haionului.
Spor la tot și o zi frumoasă!


Înapoi la i30