Ambreiaj

Economică
Post Reply
Freelancer
Membru Bronz
Membru Bronz
Tipul: Accent
Capacitatea cilindrică: 1.5
Combustibil: CRDI
Anul fabricaţiei: 2008

Ambreiaj

Unread post by Freelancer »

Am urmatoarele simptome: Acum 3-4 zile mergand fara muzica o vreme am sesizat un zgomot usor la ambreiere-debreiere. Era ca un shuuup-shuuup. Bun zic, ma lasa rulmentul de presiune. :(
Ieri a inceput sa dea in nas, sa o "zguduie" cu alte cuvinte atunci cand schimb vitezele, mai ales la turatie mica intre a 3-a si a 2-a si invers facea de fiecare data. Daca o tin turata 2500 ture si dau drumul mai lent la ambreiaj nu mai face asa. Maine mi-am facut programare la service pentru revizie, care oricum era planificata dar saptamana viitoare, si pentru verificarea ambreiajului.
Va rog daca aveti ceva pareri si informatii despre ce piese ar fi mai bune in acest caz (Originale, Valeo, Luk?)
Inteleg ca cele originale sunt tot Valeo dar diferenta este de aproape 200 de lei in plus la "originale"
Merita schimbat doar rulmentul care este pana in 100 de lei (daca presupunem ca restul sunt OK) sau tot kitul (disc+placa+rulment) la 500-750 de lei?
Dannyboy

Re: Ambreiaj

Unread post by Dannyboy »

E posibil sa nu fie rulmentul, din ce descrii poate fi placa de presiune. Daca masina are 60-70.000 km, daca tot se umbla acolo, te sfatuiesc sa schimbi tot kitul. Barem stii ca acolo totul e nou.
Pentru reparatia asta esti hotarat sa mergi in Expozitiei?
Survivor
Membru Bronz
Membru Bronz
Tipul: Accent LC
Capacitatea cilindrică: 1341
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2005

Unread post by Survivor »

..suntem in aceasi sfera. Cand apas ambreiajul se aude un scartait/fluierat. Ce poate sa fie oare? M-am uitat in stanga si in dreapta si sunt 2 posibilitati: 1. ori ceva pe la pedala ce trebuie uns; 2. rulimentul de presiune.

Am impresia ca se aude din exterior in interiorul masinii. Adica nu din interior de la pedala.

Cine e curios, am o inregistrare la acest link: http://we.tl/OMKvdSnIwW

Merci.
Freelancer
Membru Bronz
Membru Bronz

Programarea o am la Interautotech. Am 50,000 km in 5 ani de mers prin Bucuresti bara la bara. O sa le spun sa schimbe tot kitul daca e afectata placa. Cred ca manopera e aceeasi oricum indiferent daca schimbi doar rulmentul pentru ca trebuie sa-l desfaca pe tot. Problema e ce kit sa iau: Original (Valeo) 780 lei, Valeo de producator 399 Lei, LUK 584 lei.
Preturile sunt de la Autokarma.

La Survivor cred ca este ceva la pedala care scartaie cand revine. S-ar putea sa scapi doar cu o gresare dar trebuie sa stii unde cat si cum sa gresezi. La mine se auzea cand mergea motorul si era mult mai usor. In stationare nu se auzea nimic.
Dannyboy

Unread post by Dannyboy »

Daca ai fi vorbit cu ei, ti-ar fi adus si piesele necesare, si probabil la un cost mai mic. Cezar e la 3 km distanta de locul faptei.
Cand ai programare?
Freelancer
Membru Bronz
Membru Bronz

S-a rezolvat! Problemele au fost 2:
1.Zgomotul - provine de la nuca furcii sau asa ceva care trebuie gresata. Pentru asta ar trebui demontata cutia de viteze. In concluzie zgomotul va ramane nerezolvat deocamdata pentru ca nu deranjeaza.
2. Zgaltaiturile - se datoreaza contactului de la pedala de ambreiaj care da niste semnale contradictorii. Contactul functioneaza doar pana la 1700 de ture, e un fel de controller la turatii mici si de aceea cand turam mai tare nu mai zgaltaia.
Piesa nu era pe stoc dar s-a rezolvat in 45 de minute de la diagnosticare cu montaj cu tot. A costat 95 de lei piesa si 20 de lei manopera (cu reducerea de 30%). In total 116 lei ceea ce este mult mai putin ca un kit. Multumim inginerului Marian pentru diagnosticare si lui Nea Mihai electricianul pentru montaj.
Post Reply