mecanica

Heheheeeee!
Post Reply
gabibert
Membru
Membru
Tipul: i10
Capacitatea cilindrică: 1086
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2010

mecanica

Unread post by gabibert »

Am o Elantra din 2004. Am observat ca pedala de frana are cursa cam lunga. Frana e buna, isi face treaba cum trebuie, ABS-ul de asemenea, doar cursa pedalei ei cam lunga. Am desfacut placutele de frana si am gasit ca cele de pe fata, in special partea stanga sunt mai uzate, si ar fi bine sa pun altele noi. Le-am inlocuit, iar acum e bine, imediat cum ating pedala, frana isi face treaba foarte bine, cu mult mai bine ca inainte (si e normal). Insa, intamplator, am constatat ca daca tin apasata pedala de frana (cu masina oprita), pedala se duce usor, pana la capat. Trebuie sa apas cu o oarecare forta, ca sa se intample asta. Azi am aerisit toate etrierele (fata - spate). Nu mi s-a parut sa aiba aer in instalatie. Dupa aerisire, nu s-a rezolvat problema. Tot la fel. Sa se piarda presiunea in pompa? Service Hyundai este doar in Alba Iulia. Eu locuiesc in Deva. Este cineva care poate sa imi dea un sfat? Este cineva din Deva, care ar putea sa-mi recomande un mecanic bun, de incredere?
ilie_v
Membru Platina
Membru Platina
Tipul: Accent
Capacitatea cilindrică: 1399
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Status: "Education is the most powerful weapon which you can use to change the world."

Re: mecanica

Unread post by ilie_v »

Eu zic ca nu ai de ce sa iti faci probleme atata timp cat franeaza bine si lichidul in vas este in limitele normale.
gabibert
Membru
Membru

Multumesc de incurajare. Nu sunt disperat si nici grabit, inca circul cu masina, pentru ca frana este foarte buna, dar in final, tot vreau sa ma adresez unui mecanic bun, sa vad ce-mi recomanda.
gtz
Membru
Membru
Tipul: Elantra
Capacitatea cilindrică: 1.6
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2005

Unread post by gtz »

nu ai nimic la masina...atata timp cat lichidul de frana este la nivel in vas este ok.
marius.zadara
Membru
Membru
Tipul: Accent
Capacitatea cilindrică: 1493
Combustibil: Diesel
Anul fabricaţiei: 2007

Unread post by marius.zadara »

"Nu ai nimic la masina" atata timp cat ceea ce ii dai este in parametrii. Ai inlocui vreodata lichidul de frana ?
gabibert
Membru
Membru

Intr-adevar, ca nu am nimic la masina, pentru ca acelasi lucru l-am observat si la Nissan Navara, Duster, Logan.
Acum ma intereseaza altceva, intrucat urmeaza concediul si vreo 2 - 3000 km pe autostrazi. Unde pot monta un pilot automat pe Elantra? Ma poate ajuta cineva cu o informatie?
Post Reply