Bună ziua, din nou.
Intenționez să achiziționez un i30, nou, 1,5 benzină, 140cp, mild-hybrid, manual. Încă nu știu dacă varianta highway sau exclusive, dar asta este irelevant momentan.
Vă rog să-mi spuneți, cei care aveți acest ultim model, cum e viața cu ea. La ce să mă aștept? Ce vă place și ce nu vă place? Ce e bine și ce e rău? Cum e motorul în viața de zi cu zi, cât e de zgomotoasă, stabilă și confortabilă la drum lung? Cât este de practică și ușor de condus în oraș? Cât ulei consumă? Care variantă e mai practică/ bună: hatchback sau fastback?
Eu voi folosi mașina 70% în oraș. Nu sunt vitezoman. Am și copii. 2. Nu vreau nici probleme cu mașina, nici costuri mari pentru benzină, reparații sau revizii. Mai fac și concedii cu mașina. Nu vreau nici să mă trezesc peste 5-10 ani (intenționez să o țin mai mult) că nu aș mai avea cui să o vând mai departe. Asta ca să vă puteți face o idee despre ce fel de utilizator de Hyundai sunt și cam ce vreau de la mașină. Așadeci, ORICE părere / sugestie / critică / sfat sunt binevenite.
Vă mulțumesc și vă doresc să vă folosiți și bucurați de Hyundai-urile voastre cât mai mult și cât mai fără probleme!
Pareri i30 2024
-
mihaigherasim
- Membru

- Tipul: i30
- Capacitatea cilindrică: 1.6
- Combustibil: benzina
- Anul fabricaţiei: 2008
- DOMIF
- Membru

- Capacitatea cilindrică: 1.5
- Anul fabricaţiei: 2023
Re: Pareri i30 2024
salut !
Eu am luat in aprilie 2024 modelul exclusive -mild hybrid- cu rabla. (ultima rabla clasic). Am deja aproape 14 mii km. In oras imi ia intre 8 si 14 % in functie de trafic (Bucuresti). In exterior daca nu trec de 100-105 km/h ajunge si la 4.8 %. Pe autostrada intre 6-7 %. Din fericire eu am prins modelul de 160 CP. Este mai performant decat cel de acum de 140 CP. Deocamdata sunt foarte multumit. Merge impecabil pana acum. Ca si viteza si demaraj ... daca esti sofer, iti bati joc de toata gama de marci cu pretentii. Ca viteza maxima ... eu dupa 215 km/h pe GPS am lasat-o mai moale, dar mai aveam pedala. In majoritatea timpului merg linistit si economic. Este tipul de masina pe care te poti baza. Are de toate: confort, stabilitate, comoda la condus, demaraj, viteza. Se aude motorul putin daca te dai la ea, altfel e destul de silentioasa. Mai am putin si trebuie sa fac revizia. Nu a consumat ulei deloc !! Am fost in vacante cu ea in Bulgaria, Grecia, Serbia si prin tara. E super masina.
Ce nu imi place: Regenerarea ! Are filtru de particule (benzina). In timpul regenerarii motorul nu se mai opreste. Asta se intampla NUMAI in oras !! Deci se pare ca si pe astea cam trebuie sa le scoatem in afara orasului din cand in cand ca pe cele diesel !! Eu ies destul de des in excursii, dar daca as freca-o doar in oras, ... nu stiu.
Si eu vin dupa un Hyundai i30 1.6 CRDI -7 ani si 425,000 km fara probleme- dar faceam naveta cu ea. Cam 200 km/zi. Altfel ar fi murit doar in oras si rar pe afara.
Sfat: daca iei, ia minim Hyghway. Iarna ... ai scaune si volan incalzit. Plus altele. Eu am luat exclusive si pentru retrovizoare electrocrom, frana "mana" electrica si in special full led fata-spate si ecran tableta mai mare.
Succes !!
Eu am luat in aprilie 2024 modelul exclusive -mild hybrid- cu rabla. (ultima rabla clasic). Am deja aproape 14 mii km. In oras imi ia intre 8 si 14 % in functie de trafic (Bucuresti). In exterior daca nu trec de 100-105 km/h ajunge si la 4.8 %. Pe autostrada intre 6-7 %. Din fericire eu am prins modelul de 160 CP. Este mai performant decat cel de acum de 140 CP. Deocamdata sunt foarte multumit. Merge impecabil pana acum. Ca si viteza si demaraj ... daca esti sofer, iti bati joc de toata gama de marci cu pretentii. Ca viteza maxima ... eu dupa 215 km/h pe GPS am lasat-o mai moale, dar mai aveam pedala. In majoritatea timpului merg linistit si economic. Este tipul de masina pe care te poti baza. Are de toate: confort, stabilitate, comoda la condus, demaraj, viteza. Se aude motorul putin daca te dai la ea, altfel e destul de silentioasa. Mai am putin si trebuie sa fac revizia. Nu a consumat ulei deloc !! Am fost in vacante cu ea in Bulgaria, Grecia, Serbia si prin tara. E super masina.
Ce nu imi place: Regenerarea ! Are filtru de particule (benzina). In timpul regenerarii motorul nu se mai opreste. Asta se intampla NUMAI in oras !! Deci se pare ca si pe astea cam trebuie sa le scoatem in afara orasului din cand in cand ca pe cele diesel !! Eu ies destul de des in excursii, dar daca as freca-o doar in oras, ... nu stiu.
Si eu vin dupa un Hyundai i30 1.6 CRDI -7 ani si 425,000 km fara probleme- dar faceam naveta cu ea. Cam 200 km/zi. Altfel ar fi murit doar in oras si rar pe afara.
Sfat: daca iei, ia minim Hyghway. Iarna ... ai scaune si volan incalzit. Plus altele. Eu am luat exclusive si pentru retrovizoare electrocrom, frana "mana" electrica si in special full led fata-spate si ecran tableta mai mare.
Succes !!
- DOMIF
- Membru

- Capacitatea cilindrică: 1.5
- Anul fabricaţiei: 2023
P.S.
Eu am luat hatchback. Portbagajul nu e mare diferenta, in schimb e mai scurta si se sta mai bine in spate.
Inca un lucru care nu imi place este lipsa rotii de rezerva. Dar te obisnuiesti. Pana n-o patesti
Eu am luat hatchback. Portbagajul nu e mare diferenta, in schimb e mai scurta si se sta mai bine in spate.
Inca un lucru care nu imi place este lipsa rotii de rezerva. Dar te obisnuiesti. Pana n-o patesti
-
mihaigherasim
- Membru

- Capacitatea cilindrică: 1.6
- Anul fabricaţiei: 2008
Salut. Mulțumesc mult pentru răspuns. Foarte utile, faine și pertinente păreri! Urmează să merg la un drivetest și apoi vedem ce și cum. Mă surprinde puțin ce zici de consum (mi se pare destul de mărișor), regenerare (mai ales că 70% din drumuri sunt în oraș) și partea de consum ulei (surprins în mod plăcut; Doamne-ajută! ). Vedem.
- flomar
- Membru Argint

- Tipul: Accent
- Capacitatea cilindrică: 1,5
- Combustibil: Motorina
- Anul fabricaţiei: 2006
Eu am patit-o acum vreo 15 ani, noaptea. Veneam de la mare, copil mic pe bancheta din spate, bagaje full. In fata mea accident cu piese ramase pe sosea. Nu am putut sa le evit si m-am ales cu o anvelopa taiata!
Vad ca faci excursii la greu. Daca ramai in pana noaptea, venind din Grecia si pe deasupra in weekend? Daca ai loc pentru rezerva una second e mai buna decat nimic. Sau si mai ieftin daca ai roti de iarna/vara: vara poti tine ca rezerva o roata de iarna si viceversa.