Salut.
Sunt si eu posesorul unui Hyundai Accent 2006, si a trebuit sa imi schimb cauciucurile pentru vara. In cartea de identitate am 175, sau 180. Problema este ca eu am pus doua pe fata de 165 pentru ca asta am gasit atunci si m'am grabit sa le iau.
In afara de pierdere a stabilitatii masinii, pot dauna ceva la partea mecanica?
Multumesc
Problema Cauciucuri
-
tavy88
- Membru

- Tipul: accent
- Capacitatea cilindrică: 1398
- Combustibil: benzina
- Anul fabricaţiei: 2006
-
Dannyboy
Re: Problema Cauciucuri
Nu dauneaza cu nimic, din contra, sunt putin mai usoare. Chestia e sa nu aiba de comentat aia de la circulatie, ca nu se pupa cauciucurile cu ce scrie in talon.
Si daca stau sa ma gandesc mai bine, nici din stabilitate nu pierzi cine stie ce, decat daca esti vreun d-ala care-l loveste adrenalina prin serpentine.
Si daca stau sa ma gandesc mai bine, nici din stabilitate nu pierzi cine stie ce, decat daca esti vreun d-ala care-l loveste adrenalina prin serpentine.
-
tavy88
- Membru

Danny ms frumos pt raspuns.
Nu sunt vitezoman deci sunt foarte incantat ca nu dauneaza masinii. Cat despre cei de la circulatie, kiar au asa format ochiul ca e vba de 10 mm diferenta ?
Nu sunt vitezoman deci sunt foarte incantat ca nu dauneaza masinii. Cat despre cei de la circulatie, kiar au asa format ochiul ca e vba de 10 mm diferenta ?
-
Dannyboy
Cred ca aia vad si ce gandesti 
Problema ar putea sa fie la diametrul exterior. Indicatorul de viteza e construit sa-ti arate parametrul in mod real pentru un anumit tip de anvelopa. Daca anvelopa ta are un diametru exterior mai mare, viteza ta reala va fi mai mare decat ce-ti indica tie pe bord. Nu cu mult, insa va fi suficient cat sa te prinda „fratii”.
Problema ar putea sa fie la diametrul exterior. Indicatorul de viteza e construit sa-ti arate parametrul in mod real pentru un anumit tip de anvelopa. Daca anvelopa ta are un diametru exterior mai mare, viteza ta reala va fi mai mare decat ce-ti indica tie pe bord. Nu cu mult, insa va fi suficient cat sa te prinda „fratii”.
-
tavy88
- Membru

Dannyboy wrote:Cred ca aia vad si ce gandesti
Foarte tare. Oricum eu de obicei stiu pe unde sa ma bag -- pana acum in ani de zile m'au oprit decat de 2 ori si asta pentru control asa aleator -- stii u acte, lumini kestii.
O sa incerc sa le schimb totusi ca sa fiu si eu in regula cu ce scrie pe talon -- dar mai astept un pic.
Inca ceva -- am auzit ca daca sunt mai inguste totusi, greutatea masinii apasa mai mult pe suspensii pentru ca nu se mai distribuie asa cum s-ar fi distribuit pe anvelopele de pe talon. Asta le poate afecta. U ce zici?
-
Dannyboy
Nu-i asa. Greutatea se distribuie pe suprafata, in cazul tau suprafata anvelopei care e in contact cu drumul. Nu are nici o insemnatate latimea cauciucului la distributia greutatii pe amortizoare, decat ca sueta la un pahar.
Mi-am adus aminte de o discutie de acum cativa ani cu un reprezentant HAR. Domnul acela ne-a explicat faptul ca avand o latime mai mica a anvelopelor consumul se va diminua, implicit si emisia de noxe. Daca vrei sa stii, acel domn e membru al acestui forum. il cunosc personal si nu am nici cea mai mica umbra de indoiala ca nu ne-a spus adevarul.
Mi-am adus aminte de o discutie de acum cativa ani cu un reprezentant HAR. Domnul acela ne-a explicat faptul ca avand o latime mai mica a anvelopelor consumul se va diminua, implicit si emisia de noxe. Daca vrei sa stii, acel domn e membru al acestui forum. il cunosc personal si nu am nici cea mai mica umbra de indoiala ca nu ne-a spus adevarul.
-
tavy88
- Membru

Dannyboy wrote:Nu-i asa. Greutatea se distribuie pe suprafata, in cazul tau suprafata anvelopei care e in contact cu drumul. Nu are nici o insemnatate latimea cauciucului la distributia greutatii pe amortizoare, decat ca sueta la un pahar.
Perfect. Ms mult pt toate lamuririle.