Fascinanta Românie

Să vorbim.....
Bog54
Membru Platina
Membru Platina
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Status: Omul de serviciu

Fascinanta Românie

Unread post by Bog54 »

Azi am avut ocazia (a câta oară :) ) să văd gradul de nesimţire şi la unele femei.
Ţin să menţionez în zonă este problemă cu locurile de parcare, practic nu găseşti liber deloc, doar dacă prinzi momentul să plece vreo unul.
Aici tocmai plecaseră doi şi doamna cu căruţul a profitat şi a parcat. :))
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Bog54
Membru Platina
Membru Platina

Fascinanta Românie

Unread post by Bog54 »

Iată ce am mai găsit
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Bog54
Membru Platina
Membru Platina

Re: Fascinanta Românie

Unread post by Bog54 »

ucinrov
Membru
Membru
Capacitatea cilindrică: 1,6/115 CP
Combustibil: Motorina

Unread post by ucinrov »

In Canada iti pune catusele imediat pentru refuzul controlului actelor si nesupunere.Dar na, Canada este un stat comunist, dictatorial iar in romania este DEMOCRATIE!

Vaca aia din clip trebuie bagata la zdup cateva luni ca sa-i piara cheful de a mai face ce vrea biiiip (limbaj obscen) ei!Si chiar munca silnica, ca sa invete supunerea!!!
ilie_v
Membru Platina
Membru Platina
Tipul: Accent
Capacitatea cilindrică: 1399
Status: "Education is the most powerful weapon which you can use to change the world."

Unread post by ilie_v »

http://ratb.metrouusor.com/infrastructu ... i/basarab/

Parca s-a mai usurat traficul pe Podul Grand de cand au dat drumul pe la Grozavesti - poate dau drumul si la tramvaie in toamna asta asa cum au promis...
ilie_v
Membru Platina
Membru Platina
Capacitatea cilindrică: 1399
Status: "Education is the most powerful weapon which you can use to change the world."

Unread post by ilie_v »

Barbu-Vacarescu.JPG
Asa nu. :BangWall
Dannyboy

Unread post by Dannyboy »

Fascinanta Românie din alte vremuri...

Coniacul albanez, Vodca poloneză Wyborova, Vodca sovietică Stalicinaia de 50 de grade de pe vremea lui Stalin-te facea de piatra, vermut Mamaia, Coniacul Vaslui, Vin Pelin-amar ca Martini dar cel mai ieftin, de 6 lei, Vin de Masă de 10, Vin de Regiune Superior de 12 lei, sticlele de bere fără etichetă între care unele aveau resturi de ulei rânced, ce gust măi nene, de scuipai peste masa vecinului.

Parizerul-20 lei/kg, salamul rusesc-32 lei/kg, salamul italian-36 lei/kg, salamul de vară 40 lei/kg, șunca de Praga-50 lei/kg, salamul de Sibiu-160 lei/kg,

Țigările: Naționale de 1.10 lei pachetul, Mărășești, Carpați cu cap de cerb pe pachet cu sau fără filtru, de 1.80 respectiv 2.50 lei pachetul, Litoral de 5 lei, Amiral de 6 lei, Snagov de 8 lei pachetul, Cișmigiu (Kent-urile romanesti), țigările chinezesti Ancient de 6 lei pachetul dar mai bune decât Kentanele, țigări bulgărești BT de 8 lei pachetul, Kent și Malboro de 21 lei pachetul.

Gumițele, prezervativele chinezești Protex cu un fluturaș pe plic, trei lei plicul, conținea trei prezervative, calitate excelenta, singurul model pe piață, monopol absolut.

Negustoresele poloneze de la „nudiști”, turistele est-germane și suedezele care veneau la amor pe plajă cu țiganii noștri bruneți și fierbinți, că așa le sfătuia revista lor Sex, să nu mai fie așa reci.

Radioul Popular, Gloria, Orion cu nume de orașe exotice pe cadran unde ascultai cotele apelor Dunării, Moldova Veche (cu accent pe primul „o”) baisse cent centrimetres...

Corul Madrigal, teatru radiofonic și, bineînțeles, "Aici e Radio (pauză scurtă) Europa Liberă".

Metronomul lui Cornel Chiriac, Radu Teodoru, topurile lui Andrei Voiculescu.

Televizoarele Rubin, Tesla, Venus, Diamant, Sport, Telecolor …numai pe pile!!!

Primul frigider Fram fără compresor dar cu clanță și cheie de încuiat ușa , mașina de spălat Alba Lux cu storcător manual …numai pe pile!!!

Antene TV și amplificatoare de semnal pentru români, unguri și bulgari…Bucla cablului trebuia s-o faci exact, înalțimea stâlpului de antenă cel puțin cât a blocului cu 4 etaje, orientarea antenei la fix, altfel nu mergea nimic.

Album duminical, Ora Satului, Ora Armatei, Gala desenului animat, Cascadorii râsului.

Mihai Constantinescu-Tombe la neige…, Cornel Constantiniu, Gica Petrescu-cel de pe vremea lui Stefan cel Mare mai ales de Revelion la TV, Marius Țeicu, Vasile Vasilache Junior, Olimpia Panciu, Eva Kiss, Gil Dobrică, Marian Nistor, Marina Scupra, Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu-Elvis-ul nostru românesc, Corina Chiriac-Opriti dricul, Angela Similea, Doina Badea-Se intorc vapoarele, Dan Spataru-Trecea fanfara militară, Țărăncuța, Anda Călugareanu, Stela Enache, Mihaela Mihai, Acvilina Severin, Dida Drăgan, rock-ista noastră numărul unu dar si singura,
Aura Urziceanu, jazz-ista noastră numărul unu dar si singura,
Sincron, prima formație Rock românească cu Cornel Fugaru, Roșu și Negru de la Iași, Compact de la Cluj, Phoenix cu Canarul, Holograf, Mondial, Sfinx, Semnal M, Iris,

Deep Purple, Jethro Tull, Pink Floyd, Queen, Led Zepelin, Beatles, ABBA, Boney M, Bee Jees,

Cenaclul Flacăra cu Adrian Păunescu, Andrieș, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Florian Pittiș, Tudor Gheorghe,

Dem Rădulescu, Toma Caragiu, Nea Mărin și Veta-Amza Pellea, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Grigore Vasiliu-Birlic, Constantin Tănase,

MariaTănase, Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Maria Dragomiroiu, Ileana Sărăroiu, Maria Ciobanu, Benone Sinulescu, Frații Petreuș, Dumitru Fărcaș, Ioana Radu,

Radu Beligan, Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Carmen Stanescu, Tanța și Costel-Vasilica Tastaman și Octavian Cotescu, Sebastian Papaiani,

Serialele TV: Sfântul cu Roger Moore, Linia maritimă Onedin, Dallas-Alandalas, El Fugitivo, Căpitanul Val-Vârtej și Maestrul Paganel, Om bogat-Om sărac-Falconeti, Colombo, Kojak, Forsythe Saga, Incoruptibilii, Mannix,

Burebista, Am fost 16, Dacii si Romanii, Mihai Viteazu, Ion

Filmele sovietice în care trei ostași roșii cu un tun tineau pe loc o divizie germană de tancuri,

Cupa Campionilor Europeni-Helmuth Dukadam-Steaua-Sevilla-1987, El Mundial-ele tot la 4 ani: 1978, 1982, 1986,…

Ziarele Scânteia, Scânteia Tineretului- abonament obligatoriu, Săptămâna, România Liberă, Revista URSS, România Literară, Secolul XX, plicuri cu timbre pentru colecționari,

Concertele simfonice duminicale obligatorii, matineu de la ora 11, numai pentru elevi, abonament obligatoriu,

Cravatele din piele de la Fondul Plastic

Bicicletele Pegas, Ural, Carpați, Victoria, semicursiera sovietică Turist,

Motoreta Mobra de 50cc, motocicletele CZ și MZ de 125cc, Simson, Java de125cc sau 250cc, IJ de 350cc cu sau fără ataș,

Trabant, Wartburg, Fiat 500cc, Fiat 800cc, Pobeda, Volga, Gaz, M 463, Aro pe motorină, VW-ul Broască din anii 60, Skoda 1000, Dacia 1100 din 1968, Dacia 1300 din 1970,

Camioanele Steagul Rosu, Carpați, Bucegi, Roman, tractoarele Universal

Gutui verzi ținute pe dulapul din bucătărie la copt și aromat casa,

Portocala mâncată într-o jumătate de oră, decojită de toate cojile și pielițele și degustată pe îndelete, numai de Revelion după câteva ore de coadă și numai 1kg de persoană,

Pif contra Rahan, benzile desenate din Cutezătorii, Arici Pogonici, Așchiuță cu Iurie Darie,

Practica din uzină, practica pe șantier, practica agricolă, la culesul porumbului

Bomboanele Cip, multicolore și mici cât o gămălie, care se mâncau direct cu limba.

Tenisii Dragasani, baschetii chinezesti.

Dropsurile chinezești anti-tuse, care generau dependență, drajeurile cu dextroză Olimp,

Ciocolata chinezeasca Golden Bee, cu albina pe ambalaj, Pufarin,

Lipiciul Pelican

Uniforma azurie de PTAP, cu bereta care putea fi purtată șugubăț, pe-o ureche. Trageri ... prilej de picnic UTC-ist.

Comandantul de unitate cu șnur galben(cel mai tare!). Albastru și rosu erau mai mici in grad,

Focul din ultima seară de tabară.

La revedere tabără dragă, Am cravata mea sunt pioner, Taratata goarnele au sunat, Trei culori cunosc pe lume,

Brigăzile artistice și de agitație.

Orele de dirigenție, orele de constituție, orele de economie politică, orele de lucru manual, orele de lăcătușerie, orele de tâmplărie,

Cacao indiană Maltova mâncată direct din borcan, cu lingurița,

Orașul străbătut pe jos în mijlocul nopții prin nămeți pentru că ai pierdut ultimul tramvai plecând de la majorat,

Cerneala Pescăruș pentru proști, cerneala Pelican pentru deștepții premianți,

Stilourile chinezesti cu penițe din aur de 5 karate, stilourile Flaro cu penițe de iridiu,

Zăngănitul navetelor cu sticle de lapte la 5 dimineața,

Fotbal cu fise și jocul cu cutia de chibrite pe catedră, tabloul lui Ceaușescu deasupra catedrei, fumatul în WC, matricola și cordeluța, bentița,

Peisaje decolorate și acoperite de rahat de muște în compartimentele de tren, în camerele de hotel și în scara blocului,

Pick-up-ul cu plăci din Bulgaria, magnetofonul rusesc Majak și cel cehoslovac Tesla.

Blugii de la sârbi sau polonezi, cu fermoar cusut peste tiv ca să nu se zdrențuiască.

Buteliile de aragaz care costau de 5 ori valoarea reală,

Campingurile de la 2 Mai, nudiștii de la Costinești,

Cipicii croșetați din macrame, espadrilele cu talpă de sfoară,

Gumela contra guma chinezească în foiță de orez,

Circuitul casetelor video în natură,

Canistrele cu benzină din portbagaj la plecarea în vacanță,

Apa caldă și kilogramul de carne, de ziua lui, de ziua ei și de 23 august,

Bateria de la mașină cărată până sus, în apartament, ca să ai lumină pentru teme,

Fondu' clasei,

Fier vechi, castane, sticle și borcane(„atâta-ți trebuie, să-mi iei borcanele de murături!”), maculatură, ideal cartele perforate de calculator, că trăgeau greu la cântar).

Careul din prima zi de an școlar,

Uniforme zdrențuite în ultima zi de liceu,

Elasticul sărit pâna la pierderea cunoștinței.

Jurnalele dinaintea filmelor de la cinema,

Nectarul bulgăresc, (bea-l cu sifon, că e prea gros, o să ți se oprească în gât....),

Caramelele bulgărești, bomboanele cubaneze,

Jofre, profiterol, mascote, doboș, savarine, ecler, fursecuri

Niță & Năstăsescu, Revista de mate, fizica & chimie. Culegerea de mate Gheba,

Ciorapii albi flaușați (ideal cu trei dungi),

Maieurile de plasă chinezești, vopsite și purtate peste tricoul de altă culoare,

Ceasurile de mână sovietice Raketa, Pobeda cu data zilei,

Ceasurile electronice aduse din West de țiganii noștri, cu alarmă la alegere din 7 melodii,

Căciulile sovietice din blană de iepure negre sau gri, căciuli din blană de nutrie, căciulile astrahan,

Aparatele foto sovietice Smena, Zenit, Fed,
Apa minerală cu sedimente („e bună, mamă, are fier, minerale...”) Lipova, Borsec, Buzias, Hebe cea puturoasă ( dacă bei din apa Hebe, te faci tânăr ca un bebe )

Frucola, Brifcor, Zmeurata, Cico, buteliile de sifon din sticlă sau tablă, reutilizabile,

Patinele cu rotile (patru, ca la mașină), patinele de gheață legate direct de talpa de la pantofi cu cheia, dupa câteva ture rămâneam fără talpă la pantofi,

Pungile de un leu,

Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român.

Povești nemuritoare de Petre Ispirescu, Legendele Olimpului de Alexandru Mitru,

Toate pânzele sus, Cireșarii, Neamul Șoimăreștilor

Winnetou, Ultimul Mohican, Old Shatterhand, Cei trei muschetari, Cavalerul Pardaillan, Helo Dolly, Sandokan, Tarzan.

Plâng. Sau râd. Oricum, am obosit...
flomar
Membru Argint
Membru Argint
Capacitatea cilindrică: 1,5
Anul fabricaţiei: 2006

Unread post by flomar »

@Dannyboy ai sa razi, dar am in colectie Ancient, BT, Kent superlong, Kent auriu, Salem, etc., desi... NU AM FUMAT NICIODATA.
Stiu! Tocmai de aia le mai am! :))

Cozile la benzina in '85 pe http://www.self75.com:
coada-Aug_19852.jpg
Au fost ocazii unice pentru mine ca sa conduc masina, desi nu aveam permis. Doar cat sa o misc maruntzel, odata cu coada :-s
Dannyboy

Fericitule! Erai si bucuros si ilegalist cu ocazia asta! Am carnet din `86, ia gandeste-te cate cozi d-astea am la activ! Am plecat odata de la servici pe la 12.00 impreuna cu 2 colegi la benzinarie la Baneasa cu intentia de a mai tine randul la inca 3. Stii la cat am ajuns acasa? La 02.00, dar fericit si cu plinul facut! Fericit pe dracu`! Masina era a lui taica-meu, se suia in ea si pana nu ramanea fara benzina nu o mai vedeam. Acum zambesc, atunci paralizam de oftica.
In alta ordine de idei, linkul tau m-a trimis la un articol despre Grigore Gheba. Merita citit!
flomar
Membru Argint
Membru Argint

Unread post by flomar »

Am sa-l citesc si eu ;) Am o fixa sa postez sursa documentelor, daca o am.
Da. Am stat si eu la cozi kilometrice. Am fost nevoit chiar sa o las la rand peste noapte si sa plec cu autobuzul acasa.
Cu 100 lei spaga la meserias imi faceam plinul. Asta pentru ca in provincie ne dadeau doar 20 litri/luna.
Ce stiti voi!
Si la mine tot taica-meu o conducea, doar in avansul cozii imi apartinea masina si ce fericit eram :D Dupa ce mi-am luat carnetul am si consumat din cei 20 litri. Atunci nici vorba de atatea masini pe strada. Vedeam pe Calea Bucuresti semaforul de la 1 km. si daca era rosu opream alimentarea cu carburant sa fac economie, drumul fiind si usor la vale. Ce vremuri! Se lauda astia acum cu tehnologia "Stop and Go", iar eu o foloseam acum trei'jde ani :))
Dannyboy

Cred ca se incadreaza in acest subiect.
Un coleg de forum a patit urmatoarea chestie. Ramanand fara baterie a cerut ajutorul unui taximetrist. Acesta l-a ajutat cu promptitudine, dar si cu bani. Nu multi, „doar” 20 lei. Accept ideea ca sunt oameni si oameni, dar chiar atat sa te cobori?
Acc3nt
Membru Argint
Membru Argint
Tipul: Ioniq 5
Capacitatea cilindrică: 0000
Combustibil: Electric
Anul fabricaţiei: 2021

Unread post by Acc3nt »

Nu-i ceva nou, taximetristi au invatat de la camionagi
flomar
Membru Argint
Membru Argint

Unread post by flomar »

Dannyboy wrote:Cred ca se incadreaza in acest subiect.
Un coleg de forum a patit urmatoarea chestie. Ramanand fara baterie a cerut ajutorul unui taximetrist. Acesta l-a ajutat cu promptitudine, dar si cu bani. Nu multi, „doar” 20 lei. Accept ideea ca sunt oameni si oameni, dar chiar atat sa te cobori?
:((
Lucram la Marketing, prin '96. Am venit sa "expunem" la TIBCO, Romexpo.
Am lasat Dacia in buricul targului, inclusiv actele in masina cu gandul ca in aglomeratia din Romexpo mai degraba as fi putut sa "pierd" portofelul.
La ora 18.00, cand am iesit de la treaba, ce sa vad: capota fata intredeschisa, portbagajul la fel, iar Militia astepta in masina lor cuminte.
Imi sparsese cineva masina luandu-mi bateria, cricul, trusa de scule, protocolul, dar macar mi-au lasat actele rasfirate pe bancheta.
Le spun militienilor ca e inutil sa depun plangere, dar ca ii rog sa ma tracteze pana pe 1Mai la unchiul meu ca sa las masina pana mi-as fi cumparat cumva o baterie. S-au uitat la mine crezand ca fac misto de ei. Am apelat apoi la taximetristi care bineinteles ca ar fi facut-o pe... bani (deci Dane sa stii ca e meteahna veche prin partile alea :( ). Pana la urma noroc ca eram inca membru ACR si am tractat-o cu ajutorul lor.
flomar
Membru Argint
Membru Argint

Unread post by flomar »

...serialul "Radacini" cu Qunta Kinte, de unde si versurile pentru trecerea la ora de vara:
"A venit vara fierbinte,
Am dat ceasurile inainte
Si traim ca Qunta Kinte"
Din pacate serialul e de actualitate. Doar ca acum sclavii-s mai moderni: au plasma, masina...

Ar mai fi autobuzele Karosa (cehoslovace), TV (Tudor Vladimirescu) cu incalzirea in niste rezistente uriase montate in fata, de-a lungul parbrizului.

Ar mai fi televizorul Miraj, dar si serialele Nemuritorul, Planeta Gigantilor, Pierduti in Spatiu, UFO, dar se pare ca @Dannyboy nu e fan SF :)

Emisiunea "De la A la infinit" a lui Tudor Vornicu
Radu_dac
Membru Platina
Membru Platina
Capacitatea cilindrică: 1,4L
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2011

Unread post by Radu_dac »

Astia mai ,,tineri",isi aduc aminte de Skodele vechi de la ITB , in care daca te lasa soferul ,stateai pe carcasa motorului, unde era asa cald si bine, si mai aveai si tot parbrizul in fata.De televizoarele TEM 6,care prindeau cu mici imbunatatiri bulgarii 1 si 2, cred ca stiu toti.Sa ne aducem aminte de serialele de sambata, Tarzan,lumea Disney,spectacolul lumii de Ioan Grigorescu, drumuri europene cu Aristide Buhoiu,sa nu mai zic de Marin Traian cu al sau zambet pe 16 mm. O tempora ,o moris....
Dannyboy

Florine, din Pierduti in spatiu si Invadatorii n-am pierdut nimic. Mai tii minte ca duminica dupaamiaza pe la ora 5 era un serial? 17 clipe ale unei primaveri mi-a placut la nebunie!
Radu, nu locul de pe capota motorului ma atragea, ci locul acela singur din dreapta, in linie cu soferul.
Radu_dac
Membru Platina
Membru Platina
Capacitatea cilindrică: 1,4L
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2011

Unread post by Radu_dac »

Vai, omule esti la fel de batran CA MINE...
Dannyboy

Ca sa vada lumea ce fel de autobuz circula odata, iote aci poza...
Image

Si uite cum arata traficul pe Magheru in `68.

Image
Bog54
Membru Platina
Membru Platina

Unread post by Bog54 »

Arenele Romane in 1988.
:)) Lucram acolo, la atelierul de grafica si creatie a Municipiului
Freelancer
Membru Bronz
Membru Bronz
Capacitatea cilindrică: 1.5
Combustibil: CRDI

Unread post by Freelancer »

Ma intreb ce am fi devenit si cum s-ar fi desfasurat viata noastra daca nu s-ar fi intamplat nimic in '89?
Post Reply